Club NM

Zaterdag 9 novemberjameszoo lr.jpg
Verkadefabriek Clubzaal
20.30 – 00.00 uur
€18 / €16 (Informatie over kortingsprijs)
KAARTEN BESTELLEN

JAZZ / SOUNDSCAPES / MINIMAL MUSIC / BEATS

CLUB NM

Programma:
20.30-21.30 uur TEMKO
22.00-23.00 uur Colin Vallon Trio ft. Michael Moore
23.00-00.00 uur Jameszoo ft. Gideon van Gelder & Raphael Vanoli

Club NM opent de deuren: beats, pulses en lyrische solo’s. Een drieluik met acts die de barrières tussen genres slechten. Van de door minimal music geïnspireerde improvisatiemuziek van TEMKO tot de elektronische dance-experimenten van Jameszoo.

TEMKO
Het bal wordt meteen goed geopend door het eerste officiële optreden van de vijfkoppige formatie TEMKO van gitarist/componist Aart Strootman. Losgeslagen improvisaties en vernuftige composities worden samengebundeld met als gemeenschappelijke noemer de bezwerende tranceformules van de minimal music. Denk aan de jazzvondsten van Nik Bärtsch’s Ronin en de speeltechnische hoogstandjes van Steve Reich. TEMKO bestaat uit gitarist/componist Aart Strootman, basklarinettist Erwin Muller, slagwerker Ramon Lormans, pianist Rogier Telderman en basgitarist Fred Jacobsson.

colin vallon trio lr.jpgColin Vallon Trio ft. Michael Moore
Wereldwijze en lyrische improvisatiemuziek vol schilderachtige vergezichten. Zo klinkt de jazz van het Zwitserse Colin Vallon Trio. Hun cd Rruga (2011) op het label ECM wordt overladen met prijsuitingen en vergelijkingen met het oeuvre van Brad Mehldau, Paul Bley en Keith Jarrett’s ‘American Quartet’ zijn niet van de lucht. Bovendien laat pianist Vallon zich inspireren door de gloedvolle wereldmuziek uit de Balkan en Turkije. Hij wordt bijgestaan door bassist Patrice Moret en drummer Julian Sartorius. Als speciale gast ontvangt het trio de Nederlands/Amerikaanse klarinettist Michael Moore, bekend van onder meer het ICP.

Jameszoo ft. Gideon van Gelder & Raphael Vanoliraphaelvanoli lr.jpg
Bossche trots Jameszoo (Mitchel van Dinther) besluit de avond met zijn unieke mix van tropicalia, hiphop, ambient electronica en nu-jazz. Producer, dj en beattovenaar Jameszoo gooit internationaal al hoge ogen en werkte samen met zijn grote voorbeeld Flying Lotus (USA). Hij neemt speciaal voor deze gelegenheid twee gasten mee op zijn muzikale avontuurlijke reis namelijk toetsenist Gideon van Gelder en gitarist Raphael Vanoli. Die laatste kennen we vooral als gitarist van Knalpot en Tetzepi.