November Music - De Interviews

Dagelijkse festival talkshow
November Music - De Interviews

Interviews en achtergrondinformatie vanuit de livestudio van November Music. Aad van Nieuwkerk en Anne-Maartje Lemereis ontvangen componisten en musici. In samenwerking met New Music Now is er bijna dagelijks een verslag vanaf het festivalhart in de Verkadefabriek.

De interviews (1)

De Interviews (1)

Componist Roderik de Man schreef nieuwe muziek voor de opmerkelijke combinatie van het ensemble Black Pencil en het gamelan-ensemble Kyai Fatahillah. Slagwerker Konstantyn Napolov brengt een heuse slagwerkmarathon met ensemble de ereprijs. En Patrick van Deurzen componeerde een kleinschalig muziektheatraal werk: Mancha Mancha voor twee pianisten en twee baritons...

De interviews (2)

De interviews (2)

Componist Corrie van Binsbergen  schreef  ‘Een Huid van Klank’  dat wordt uitgevoerd door het ASKO|Schönberg ensemble. Barokmuziek kan een eindeloze bron van inspiratie zijn voor eigentijdse componisten. Het Nederlandse Castello Consort gooit zich met veel geestdrift op de uitvoering van twee spiksplinternieuwe werken. Rick van Veldhuizen schreef ‘Vie di scampo’  (‘Ontsnappingsroutes’) en Martijn Padding schreef het werk ‘Stylus Fantasticus’

De interviews (3)

De interviews (3)

Componist Joey Roukens componeerde het Bosch Requiem: de opening van muziekfestival November Music in Den Bosch, dat elk jaar door een andere componist geschreven wordt. De première was donderdag en ja: het is weer indrukwekkend.

De interviews (4)

De interviews (4)

Componist Aart Strootman heeft deze aflevering van November Music een grote hoeveelheid projecten lopen als componist en ook als muzikant. Componist Remy Alexander lanceerde een nieuwe CD tijdens het festival en is ook verantwoordelijk voor de belangrijke educatie projecten van het festival.

De interviews (5)

De interviews (5)

Componist en harpist Remy van Kesteren is tijdens November Music artist-in-residence. Met lef en avontuurzin kiest Remy. zijn eigen pad, daarbij vergezeld door spannende, genre-overstijgende ideeën en ruimdenkende medemusici. Eigentijds, uitdagend en onbevreesd is de reis die Remy. voor zichzelf en zijn publiek uitstippelt. Invloeden uit de pop, rock, postminimal en jazz sijpelen door in zijn eigen werk en tijdens zijn enerverende samenwerkingen.

De interviews (6)

De interviews (6)

Aad van Nieuwkerk en Anne Maartje Lemereis praten met Joel Bons, Bianca Bongers en Merijn Bisschops over hun werk dat op November Music werd gespeeld.