Ben jij een componist tussen de 10 en 35 jaar oud? Woon of studeer je in Nederland en wil je dat jouw muziek wordt gespeeld op het Grachtenfestival, Gaudeamus Muziekweek en November Music? Lees dan verder!

Schrijf voor Duo Ebano
Duo Ebano, bestaande uit Marco Danesi (klarinet/basklarinet) en Paolo Gorini (piano/seaboard MIDI-controller), is een dynamisch duo dat na het doorspitten van het klassieke en het romantische repertoire, nu zijn zinnen gezet heeft op nieuwe muziek. Het duo viel onder andere in de prijzen bij het Podia Klassiek concours 2016 en het Storioni Toonzaal concours 2017. Voel jij je uitgedaagd om een vernieuwend werk voor klarinet of basklarinet en piano of seaboard te schrijven? Duo Ebano is benieuwd naar jouw ideeën.

Het Grachtenfestival, Gaudeamus en November Music nodigen jonge componisten uit een nieuwe compositie te schrijven voor (bas)klarinet en piano/seaboard. Stuur een compositieschets in met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file. Uit de inzendingen wordt een eerste selectie gemaakt voor de Reading Sessions. Tijdens deze sessie worden alle geselecteerde schetsen gespeeld door Duo Ebano, met aanwezigheid van alle componisten.

En dan?
Zijn de Reading Sessions een succes en wil Duo Ebano verder met jou aan de slag? Dan krijg je de gelegenheid om je compositie verder uit te werken. Het stuk zal minimaal drie keer worden uitgevoerd en beleeft de première tijdens het Grachtenfestival. Daarnaast zal het ook nog tijdens de Gaudeamus Muziekweek en November Music ten gehore worden gebracht!

Nieuwe Noten Online Q&A
De Q&A sessie zal online plaats vinden op 3 maart tussen 11:00 en 12:00 uur. 

Opgeven kan via l.scholtes@grachtenfestival.nl

26 Februari 2021: uiterlijke datum voor opgeven voor de Q&A sessie
3 maart 2021: 11.00-12.00 Q&A sessie met Duo Ebano 
8 Mei 2021: Reading Sessions in Splendor Amsterdam 
1 juli 2021: Deadline van de definitieve partituur
13-22 augustus 2021: Première tijdens het Grachtenfestival, Amsterdam
September 2021: Tweede uitvoering tijdens de Gaudeamus Muziekweek, Utrecht 
November 2021: Derde uitvoering tijdens November Music, ‘s-Hertogenbosch

 

Deel dit nieuwsbericht