Diverse concerten en voorstellingen tijdens November Music 2016 staan in het teken van het jubileumjaar rondom de bekende Bossche schilder Jheronimus Bosch. Allereerst vindt op vrijdagavond 4 november het Bosch Requiem plaats dat dit jaar wordt uitgevoerd door het Concertgebouw Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent Markus Stenz. Zij brengen in de Sint Janskathedraal de wereldpremière van Requiem voor Jheronimus Bosch, geschreven door de Duitse componist Detlev Glanert.

Het muziektheaterwerk Bosch Beach is te zien op 9 en 10 november in Theater aan de Parade. Uitgangspunt is de hel op aarde in de huidige tijd, bekeken door de bril van Jheronimus Bosch. Het libretto is van de hand van de bekende Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst. De muziek is geschreven door de Portugese componist Vasco Mendonça.

Andere aan Jheronimus Bosch gerelateerde concerten tijdens November Music 2016 worden uitgevoerd door het Engelse strijkkwartet Arditti en door de philharmonie zuidnederland. Tot slot zijn er nog muziektheatrale bijdragen van componist Piet-Jan van Rossum met schrijver Toon Tellegen en Ives Ensemble en van kunstenaar Dick Verdult. 

Met dank aan en in samenwerking met:

Deel dit nieuwsbericht