Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Dit ticket is geldig voor de gehele Kunstmuziekroute
Prijs
€ 0.00
Locatie
Babel
Zaal
Atrium
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
  • Datum
    zo 8 nov. 2020
    Tijd
    12:00 - 18:00
Genres Installaties

Met een doldwaze achtbaan door de eigentijdse, actuele klankkunst. Welkom in het Abstractiepark 7090! Sinds 2019 trekt Abstractiepark 7090 langs festivals met prikkelende kermisabstracties van kunstenaarscollectief en ensemble 7090. Het is een initiatief van pianist/instrumentenbouwer Nora Mulder en trombonist Koen Kaptijn. Met hun Abstractiepark 7090 brengen ze moderne muziek dichter naar de mensen toe.

Een park dat is gevuld met installaties, machines, performances en soundscapes voor iedereen. Een labyrinth vol  geluiden, beelden en spectaculaire acties. Een plek waar nieuwsgierigheid boven angst gaat, benadrukken de makers. Een pretpark waar de verbeelding heerst en de verwondering geen horizon kent.

'Wij willen de weg wijzen naar een samenleving die kwetsbaarheid omarmt, waar men elkaar vertrouwt en samen deelt in de opwinding wanneer we onze fantasie de vrije loop laten gaan', vertellen Mulder en Kaptijn. 'Met Abstractiepark 7090 willen we laten we zien dat abstracte kunst toegankelijk is en niemand uitsluit.' Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan deze montere klankenkermis voor jong en oud.

Medewerking wordt onder anderen verleend door avontuurlijke muziekmakers als Yannis Kyriakides, Bart de Vrees, Huba de Graaff, Han Buhrs, Yuri Landman, Niels Brouwer en Marcel van den Berg. Het magazine GonzoCircus is razend enthousiast: 'Je betreedt een wereld die niets anders dan betovert, verwart, abstraheert maar uiteindelijk kraakhelder toegankelijk is. 7090 doet niets anders dan de deur openzetten voor verwondering.'

Het abstractiepark is van 6 t/m 15 november gratis te bezoeken in het Atrium van Babel.

In samenwerking met Babel.

Programma

Nora Mulder & Koen Kaptijn - Abstractiepark 7090 

 

Bekijk & luister