• Datum
  ma 9 nov. 2020
  Tijd
  20:30 - 22:00
  Uitverkocht
 • Datum
  di 10 nov. 2020
  Tijd
  20:30 - 22:00
  Uitverkocht
Genres Jazz
Links
Dit concert is helaas geannuleerd. Kaartkopers ontvangen bericht over de teruggave van het aankoopbedrag van de kaart(en). Vanwege de drukte kan dit iets langer duren dan u van ons gewend bent. 
 
Liefhebbers weten genoeg: soloconcerten van het Amerikaanse jazzgenie Brad Mehldau zijn er om te koesteren. Als een Picasso van de piano schildert Mehldau met klankkleuren, muziekgenres en stemmingen. Tijdens zijn solo’s dringt Mehldau door tot de kern van muzikale schoonheid. Als een van de eerste jazzpianisten sloeg Mehldau bruggen tussen rock, pop, jazz en klassiek. Of het nu Radiohead en The Beatles zijn of Bach en Brahms, in de handen van Mehldau ontstaat er iets totaal nieuws. Een pianist die zich keer op keer uit de comfortzones dwingt en op avontuur gaat. 
 
Brad Mehldau geldt als een van de belangrijkste en meest invloedrijke jazzmusici van de laatste decennia. Hij wordt gezien als 'een nieuwe stap' in de historische pianotraditie die teruggaat tot vernieuwers als Keith Jarrett, Herbie Hancock en Bill Evans. In het verleden werkte Mehldau nauw samen met jazzcoryfeeën als Pat Metheny, Joshua Redman, Charlie Haden en Lee Konitz. Dit jaar won hij nog een Grammy voor het album Finding Gabriel. In 2019 sleepte Mehldau een Edison Jazz-prijs in de wacht voor zijn succesalbum After Bach waarin hij de Duitse meester als bevlogen improvisator portretteert. Eén ding staat vast: in de gulle akoestiek van het fraaie Jheronimus Bosch Art Center rijgt klaviertovenaar Mehldau de muzikale verrassingen aan elkaar.
 
'Heimwee en hoop tijdens thuisquarantaine' (*****) NRC Handelsblad over het thuisconcert van Brad Mehldau
 
 
Brad Mehldau - piano
 
Bekijk & luister