Dag van de componist

Dag van de componist

Tijdens de Dag van de Componist op 17 juni stopt de trein van New Music NOW in 
’s-Hertogenbosch! Tijdens een muzikaal onthaal op het Stationsplein werkt stadscomponist Bart van Dongen samen met de Orthense Harmonie om zijn nieuwe compositie uit te voeren en de Tilburgse organisatie De Link komt langs met een busje vol muzikanten om de boel op muzikale stelten te zetten.

Ook dit jaar is November Music weer aangesloten bij de landelijke Dag van de Componist! Een trein vol componisten en muzikanten reist door het land en stopt op verschillende stations. Tijdens een muzikaal feestje op het stationsplein van ’s-Hertogenbosch op zaterdag 17 juni om 15.00 verwelkomt November Music deze groep reizende musici met een muzikaal progamma.

Componist des vaderlands Martin Fondse, die meereist met de trein, begint de middag met een optreden. Om de dag van de componist te vieren werkte stadscomponist Bart van Dongen samen met de jeugdafdelingen van de Orthense Harmonie aan een nieuw werk dat deze dag in première gaat. Ook komt de organisatie van concertserie De Link langs met een busje vol componisten om een optreden te geven.

Dit programma duurt ongeveer 30-40 minuten en bestaat uit meerdere korte optredens. Het programma vindt plaats op het Stationsplein (ter hoogte van het gebouw van Arriva).

10818