Bryce Dessner tijdens November Music 2022

Bryce Dessner tijdens November Music 2022

Met zijn strakke ritmes, catchy melodieën en welvende harmonieën is de rockmuziek diep verankerd in de eigentijdse muziek. Een warmbloedige hartklop die je ook terug hoort in uiteenlopende muziekgenres als minimal music, jazz en filmmuziek. De Amerikaanse componist en gitarist Bryce Dessner (1976) geldt als een van de belangrijkste grensgangers van dit moment.

Veel rockmuziekliefhebbers kennen Dessner van de wereldvermaarde rockband The National. Samen met zijn tweelingbroer Aaron Dessner vormt hij de gitaartandem van de Amerikaanse rockformatie. The National stond al op Nederlandse festivals als Lowlands, Best Kept Secret en Cross-linx. Als hij zich niet in het zweet werkt op de poppodia, dan is Dessner te vinden achter zijn bureau. Componeren voor befaamde orkesten en ensembles als het Kronos Quartet, de BBC Symphony Orchestra, Ensemble intercontemporain of de Franse pianozussen Katia en Marielle Labèque. Inmiddels is Dessner een gewild filmcomponist in Hollywood, en heeft hij soundtracks geschreven voor films als The Revenant, Cyrano, C’mon C’mon en de Netflix-serie The Two Popes. Ook voor de nieuwste film Bardo van Alejandro Inárritu heeft Dessner een score gecomponeerd.

November Music presenteert de volle reikwijdte van Bryce Dessners muzikale panorama. Er zijn optredens van het unieke Dream House Quartet, philharmonie zuidnederland, Aart Strootman & het Stargaze Quartet en Ensemble Resonanz. Naast vele bekende werken klinken er ook premières waaronder een compositieopdracht van November Music. Gitarist Bryce Dessner zal meer dan eens zelf het podium betreden.