Missie

November Music is een elf daags festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen.

November Music werd opgericht in 1993 en vindt plaats op tal van locaties in ’s-Hertogenbosch. In de loop der jaren groeide het festival uit tot het belangrijkste internationale festival voor actuele muziek in Nederland. Sinds 2021 maakt het FAQ Festival voor elektronische muziek deel uit van November Music. Daarnaast zijn er samenwerkingen met onder meer het Muziekgebouw aan 't IJ, Gaudeamus Muziekweek en diverse andere belangrijke festivals en podia voor nieuwe muziek. De Verkadefabriek vormt het festivalhart van November Music.

🔻Internationale samenwerking
November Music heeft nauwe banden met belangrijke festivals in diverse landen en maakt in dit kader deel uit van Sounds Now, een door Creative Europe gesubsidieerd project over meer diversiteit en inclusiviteit in de nieuwe muziek. Hieraan nemen negen festivals en organisaties voor nieuwe muziek in Europa deel waaronder HCMF, Ultima Oslo, Transit Leuven en Musica Neerpelt. Andere partners van November Music zijn Donaueschinger Musiktage, Wittener Tage fur Neue Musik, Ruhrtriennale, Gas Gothenburg, Sonica Glasgow en Mixtur Barcelona.

🔻Overige activiteiten
Naast het jaarlijkse festival organiseert November Music concerten op diverse podia en festivals onder de noemer November Music on Tour. Daarnaast worden diverse educatieve activiteiten binnen en buiten het festival georganiseerd en is er een landelijk Rizoom en regionaal Music Hub Brabant talentontwikkelingsprogramma.