November Music is een tiendaags festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen.

November Music werd opgericht in 1993 en vindt plaats op tal van locaties in ’s-Hertogenbosch. In de loop der jaren groeide het festival uit tot het belangrijkste internationale festival voor actuele muziek in Nederland. De Verkadefabriek vormt het festivalhart van November Music.

Internationale samenwerking
November Music heeft nauwe banden met belangrijke festivals in diverse landen en maakt in dit kader deel uit van het NICAF (Network of International Curators and Festivals) waarin zo’n dertien Europese festivals samenwerken. Daarnaast wordt samengewerkt met diverse andere internationale festivals zoals Donaueschinger Musiktage, Wittener Tage fur Neue Musik, Ruhrtriennale, Gas Gothenburg, Sonica Glasgow en Spitalfields Londen. Tijdens het festival worden bijzondere samenwerkingsprojecten tussen Nederlandse en internationaal gerenommeerde makers en musici gepresenteerd.

Overige activiteiten
Naast het jaarlijkse festival organiseert November Music concerten op diverse podia en festivals en een aantal musea waaronder Museum De Pont in Tilburg en het Oerol-festival op Terschelling. Daarnaast organiseert November Music diverse educatieve activiteiten binnen en buiten het festival en is er een talentontwikkelingsprogramma.