Arno Schuitemaker & Aart Strootman

30 Appearances out of darkness
Muziek & dans

di 08 november, 20:45-21:55

Verkadefabriek Grote Zaal
Arno Schuitemaker & Aart Strootman

Een gouden koppel. Wanneer choreograaf Arno Schuitemaker en componist Aart Strootman de koppen bij elkaar steken ontstaat er baanbrekend muziektheater. Tijdens November Music 2019 betoverden ze het publiek met hun voorstelling The Way You Sound Tonight. Ze kregen er de Zwaan voor, een prijs voor de meest indrukwekkende dansproductie van 2019. Nu slaan Schuitemaker, Strootman en lichtontwerper Jean Kalman de handen weer ineen. Hun 30 Appearances out of darkness is een radicaal nieuwe voorstelling over verdwijnen - en verschijnen. Muziek, beeld en licht gaan een magisch spel aan. Eerder was de voorstelling te zien op het Holland Festival.

Arno Schuitemaker creëert met 30 Appearances out of darkness een ervaring waar vanuit het duister een nieuwe dimensie zich openbaart. Dat wat donker is, kan angstaanjagend en onheilspellend zijn, letterlijk, maar ook zeker figuurlijk. Tegelijkertijd ligt in het donker de mogelijkheid van hoop. Schuitemaker: “Misschien kunnen we verlichting vinden door in het duister te verdwijnen, al was het maar om er aan de andere kant uit te komen.” In het aardedonker ontstaan indrukwekkende beelden, soms op de grens van de perceptie. Deze duisternis, dit intense donker, wordt een plek van eindeloze mogelijkheid.

In samenwerking met de Verkadefabriek.

Tijden en tickets

di 08 november 2022

20:45 - 21:55

Verkadefabriek Grote Zaal

Koop Tickets

Credits

Arno Schuitemaker - creatie, scenografie
Aart Strootman - muziek
Guy Cools - dramaturgie
Ivan Ugrin, Emilia Saavedra, Ahmed El Gendy, Jim Buskens, Rex Collins, Frederik Kaijser, Clotilde Cappelletti - performers

Trailer

8832

"'Tussen zuilen van zwarte stof doemen één voor één de contouren op van naakte lichamen (...) In dit aanzuigende spel van verdwijnen en verschijnen creëert Schuitemaker gestaag ruimte voor een verlossende finale. Het is een extreme gewaarwording om je hersenpan daarna van binnen te voelen gloeien.' ★★★★ "

de Volkskrant