• Datum
    za 12 nov. 2016
    Tijd
    14:00 - 14:45
    Uitverkocht

Aleppo... een magische stad in het eeuwenoude Syrië bestaat nauwelijks meer. Componist Merlijn Twaalfhoven en schrijver Abdelkader Benali maakten in 2014 samen met enkele gevluchte musici uit Syrië een mini-opera gebaseerd op postkaarten uit Aleppo geschreven door tientallen achterblijvers. Nu, 2 jaar later, is de situatie grimmiger dan tevoren. Sommige postkaartschrijvers zijn alsnog gevlucht en anderen wonen nog steeds bewust of ongewild in de stad en vechten niet alleen om het behoud van hun leven, maar vooral om het behoud van hun waardigheid.

De mini-opera is een poëtische vertelling en uitgebreid met nieuwe postkaarten geschreven in 2016. Het is alsof de achterblijvers in Aleppo zomaar je buurman of familielid kunnen zijn die hun alledaagse belevenissen met je delen... En toch... de oorlog maakt alles anders. Na de voorstelling is er een nagesprek en de mogelijkheid om postkaarten terug te sturen naar Aleppo.

'Het was bepaald ontroerend om dit even integere als naïeve project bij te wonen. Muziek op haar mooist is: verbindend.' (Trouw)

Lees meer
Credits 
Compositie, concept - Merlijn Twaalfhoven 
Libretto, concept - Abdelkader Benali 
Postkaart verzenders Le Pont Gallery - Issa Touma 
 
Brigitte van Hagen, Sarah Akili Zegers, Arman Isleker - vocalen
Gharib - luit, nai, zang
Marianne Noordink - fluit, nai
Mari Kamar - klarinet
Modar Salameh - percussie
Judith van Driel - viool
Merlijn Twaalfhoven - altviool
Lucas Dols - contrabas
 
Programma

Merlijn Twaalfhoven / Abdelkader Benali - A Postcard from Aleppo

Brigitte van Hagen, Sarah Akili Zegers, Arman Isleker Gharib, Marianne Noordink, Mari Kamar, Modar Salameh, Judith van Driel, Merlijn Twaalfhoven, Lucas Dols
Bekijk & luister