Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Genres Jazz / Pop

Eens in de zoveel tijd komt er een jazztrompettist langs die in staat is een nieuwe standaard te zetten. ‘Een van de belangrijkste en krachtigste stemmen in de 21e eeuwse jazz’, schreef Downbeat over hem. Als de 33-jarige Amerikaan Ambrose Akinmusire zijn trompet oppakt, vinden er kleine mirakelen plaats. Akinmusire excelleert in een poëtische, emotionele speelstijl waarin de muziek langzaam maar zeker haar vorm vindt. Hij werkte eerder samen met acts zo divers als hiphopkoning Kendrick Lamar, zangeres Cold Specks en jazzgrootheden Steve Coleman, Vijay Iyer en Esperanza Spalding.

Tijdens November wordt Akinmusire’s Quartet gekoppeld aan de ruimdenkende avonturiers van het Nederlandse ensemble Lunatree die kruisbestuivingen tussen hedendaags, pop en jazz met veel accuratesse en inlevingsvermogen laten opbloeien. Akinmusire’s sfeervolle en sensuele composities van zijn meest recente cd The Imagined Savior is Far Easier to Paint (Blue Note Records) klinken in nooit gehoorde, gloednieuwe arrangementen. 

Zowel hedendaagse popmuzieklefhebbers als pure jazzkenners vinden wel iets van hun gading bij Akinmusire. In zijn serene jazzcomposities hoor je zelfs invloeden van eigentijdse componisten als Arvo Pärt, een van Akinmusire’s persoonlijke favorieten. Erkenning is er volop. Zo won Akinmusire de Thelonious Monk International Jazz Competition Award en de Paul Acket Award 2014. In de poll van Downbeat staat hij de laastste jaren steevast bovenaan in de categorie 'beste trompettist'.

 

Lees meer
Ambrose Akinmusire - trompet
Sam Harris - piano
Harish Raghavan - bas
Justin Brown - drums
 
Fanny Alofs - vocals
Lars Wouters van den Oudenweijer - klarinet
Dominique Vleeshouwers - slagwerk
Toon Bierman - piano/keyboards
Janneke van Prooijen - viool
Bence Huszar - cello
 
Arnold Marinissen - bewerkingen
Piet-Jan van Rossum - bewerkingen

 

Bekijk & luister