Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Trouwe bezoekers van November Music koesteren mooie herinneringen aan de concerten van Amsterdam Sinfonietta de afgelopen edities. Ook het grensoverschrijdende concert dat jazzpianist- en componist Rembrandt Frerichs eerder gaf met de vermaarde Iraanse topmusicus Kayhan Kalhor en het Ragazze Quartet behoort tot een van de hoogtepunten van het festival. Een onvergetelijke symbiose tussen oost en west vond er die avond plaats. Nu zijn Kalhor en Frerichs samen met Amsterdam Sinfonietta terug met het concertproject Road to Iran. Ook de talentvolle Iraans-Oostenrijkse cellist Kian Soltani sluit zich aan bij dit bijzondere concertprogramma.

Kayhan Kalhor is onder meer bekend van YoYo Ma’s Silk Road Ensemble en wordt wereldwijd geroemd om zijn subtiele spel op de kamancheh, de karakteristieke Iraanse knievedel met lange hals. Sinds zijn spraakmakende optreden op de Cello Biënnale 2016 heeft cellist Kian Soltani een nauwe band opgebouwd met Nederland.

Rembrandt Frerichs schrijft in opdracht van de Cello Biënnale speciaal voor deze gelegenheid een nieuw oosters-getint werk voor cello, kamancheh, piano, contrabas en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta. De werelden van Iraanse en westerse klassieke muziek komen ook samen in gloednieuwe werken van de Iraanse componist Farokhzad Layegh en de Amerikaan Colin Jacobsen die met Atashgah voor kamancheh, strijkers en slagwerk een spiritueel eerbetoon brengt aan Kayhan Kalhor. Daarnaast enkele werken van de Iraanse componist Reza Vali en Franz Schubert en korte improvisaties van Kayhan Kalhor en Kian Soltani. Een prachtig afwisselend programma waarin diverse muzikale werelden samen komen.

In samenwerking met de Cello Biënnale.

Programma

Colin Jacobsen - Atashgah
Reza Vali - The girl from Shiraz
Reza Vali - Love drunk
Kayhan Kalhor & Kian Soltani - Duo voor kamancheh en cello
Farokhzad Layegh - Sus-Septed Tempus: Tempi V & VII
Rembrandt Frerichs - Dubbelconcert voor kamancheh en cello

Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson
Kayhan Kalhor - kamancheh
Kian Soltani - cello
Rembrandt Frerichs - piano
Vinsent Planjer - slagwerk

 

 

Bekijk & luister