Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Pleitzaal
  • Datum
    do 12 nov. 2020
    Tijd
    19:00 - 20:15
    Uitverkocht

Veelbelovend talent is er volop in Nederland. Vijf schrijvers en vijf componisten steken de koppen bij elkaar voor een vernieuwend, multidisciplinair project. Onder de noemer Phonetic Stories worden nieuwe, onverwachte bruggen geslagen tussen taal en muziek. Het project komt uit de koker van het Nederlandse ensemble voor eigentijdse muziek, Asko Schönberg, en het Amsterdamse toneelschrijversinitiatief De Tekstsmederij.

Eind vorig jaar werden de vijf schrijvers en vijf componisten na een open call geselecteerd, en werden er al tussentijds enkele presentaties gehouden. De deelnemers werden aangespoord om zoveel mogelijk buiten de geijkte paden te denken en te werken. Tijdens het proces werden de deelnemers begeleid door ervaren componisten, regisseurs en schrijvers, onder wie Yannis Kyriakides, Keren Levi, Manu van Kersbergen en Maarten van Hinte.

Tijdens November Music zijn enkele kersverse resultaten van Phonetic Stories in de intieme omgeving van de stadsbibliotheek in Huis73 te beleven. Deelnemende schrijvers zijn Jeroen Callaars, Pieter Delfosse, Stokely Dichtman, Adriana Ivanova en Michiel Westbeek. De muzikale bijdragen zijn van componisten en tevens uitvoerders Boris Bezemer, Guusje Ingen Housz, Annelie Koning, Lise Morrison en Gerjan Piksen

Phonetic Stories is een project van Asko|Schönberg en De Tekstsmederij, tot stand gekomen met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

In samenwerking met Huis73 (voorheen Babel).