Prijs
€ 50.00
  • Datum
    vr 4 nov. 2016
    Tijd
    19:00 - 21:00

Het Jheronimus Bosch jaar 2016 krijgt zijn muzikale bekroning met een gloednieuw gecomponeerde dodenmis. Bosch Requiem van de vooraanstaande Duitse componist Detlev Glanert wordt uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor. Zij worden bijgestaan door topsolisten onder wie David Wilson-Johnson (bariton, spreekstem), Aga Mikolaj (sopraan) en Gerhard Siegel (tenor). De uiterst veelzijdige Duitse dirigent Markus Stenz leidt alles in goede banen.

Componist Detlev Glanert is geïntrigeerd door de onheilspellende, dierlijke randjes van de menselijke aard. Zo wijdde hij al een succesvolle opera aan de krankzinnige Romeinse keizer Caligula. In zijn nieuwe requiem duikt Glanert diep in de duistere ziel van schilder Jheronimus Bosch. Hij put inspiratie uit klassieke requiemteksten en de handschriftenverzameling van de roesopwekkende Carmina Burana. In het avondvullende werk worden Bosch en zijn raadselachtige werken nog eens flink tegen het licht gehouden en verschijnt de stervende kunstenaar zelfs voor de rechter. 

Verder klinkt deze avond nog Souling. Dit werk voor carillion schreef componist Anthony Fiumara als opdrachtwerk voor Bosch Requiem 2015. Ook dit jaar wordt Souling uitgevoerd door beiaardier Joost van Balkom

Dit concert maakt met welwillendheid van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 deel uit van het programma van November Music 2016.

        

Lees meer
 
 
 
 
Programma

Detlev Glanert - Bosch Requiem*

* Opdrachtwerk van The Eduard van Beinum Foundation

Concertgebouw Orkest & Groot Omroepkoor o.l.v. Markus Stenz
Aga Mikolaj (sopraan), Ursula Hesse von den Steinen (alt), Gerhard Siegel (tenor), Christof Fischesser (bas), David Wilson-Johnson (spreekstem)

 

De kaartverkoop voor Bosch Requiem start 1 oktober. De toegangskaarten kunnen vanaf dat moment worden besteld via de kassa van Theater aan de Parade: 50 euro (1e rang), 35 euro (2de rang), 20 euro (3de rang), 15 euro (CJP).

De kaartverkoop voor Bosch Requiem maakt géén onderdeel uit van de kortingspassen en kortingsacties van November Music 2016. Vooraf reserveren voor Bosch Requiem is niet mogelijk.