Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Pand 18
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  12:00 - 12:30
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  16:00 - 16:30
  Koop ticket
De Amerikaanse drummer, componist en bandleider Brendan Faegre schrijft intense, bijna fysieke werken die je zowel hoort als voelt. Faegre studeerde in Den Haag af aan het Koninklijk Conservatorium, en is momenteel leider van het Nederlandse Edge Ensemble. In zijn composities botsen invloeden uit de rockmuziek, minimal, jazz en zelfs Hindoestaanse muziek op elkaar. Vaak weet Faegre ook gewiekst theatrale elementen aan zijn composities toe te voegen. 
 
Tijdens de Kunstmuziekroute brengt hij een bijna half uur durende trip voor drumkit, analoge synthesizer en backing tracks, getiteld Broken Mirrors. Een one-man-band met de componist aan het stuur. Het publiek wordt prettig omsingeld door de live drumklanken en een wervelende soundscape. Faegre’s muziek is een opwindende mix van microtonale harmonieën, pittige grooves en donderende baslijnen. De bezoekers zijn vrij om door de klankruimte te wandelen of lekker plaats te nemen in een van de zitzakken om volledig in trance te geraken. 
 
Tijdens het festival is Faegre ook te zien op zaterdag 9 november met zijn nieuwe voorstelling A Manual Towards The Truth, opgezet in samenwerking met regisseur Robin Coops en slagwerker Jonathan Bonny.
 
 
Programma

Brendan Faegre - Broken Mirrors

Brendan Faegre - slagwerk

Bekijk & luister