Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Studio Tramkade
Route
Zinnenprikkelend
Memorial of Rebellion is een audiovisuele installatie van Brigitta Muntendorf en Michael Höppner. Het interdisciplinaire duo brengt muziek, projecties en licht samen in een indringend project waarin escapisme en oproer, kunst en politiek, hedendaagse muziek en pop, contemplatie en actie afwisselend de trom roeren of de rebellie in slaap sussen. 
 
Onder invloed van de pandemie nam de installatie, die werd ontwikkeld op basis van een eerdere creatie van het duo Songs of Rebellion, de vorm aan van een intieme situatie. Per keer volgen steeds twee bezoekers het spoor van hun persoonlijke herinneringen, met inachtneming van de gepaste fysieke afstand en omringd door afzonderlijke audio- en videoprojecties.
 
De bezoekers dragen koptelefoons en beleven deze ceremoniële ervaring in een eigen stille ruimte, waar mogelijk een individuele herdenking van hun genegeerde of mislukte rebellie kan plaatsvinden. De pandemie is geen noodtoestand maar heeft de status quo geradicaliseerd. 
 
Memorial of Rebellion is part of the Sounds Now project co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union. 
 
 
 
Tevens mede mogelijk gemaakt door Goethe Institut
Lees meer
Credits
 
Brigitta Muntendorf – concept, composition, video
 
Michael Höppner – concept, direction
Jule Saworski – costume design and make-up
Warped Type, Andreas Huck and Roland Nebe – video editing, mapping
Maximiliano Estudies – audiomix, programming
Martin Siemann – light design
Nicolas Berge – assistance
Louis Bona, Evdoxia Filippou, Till Künkler, Carola Schaal, Malgorzata Walentynowicz – performance
 
Commissioned by Ultima, November Music and Huddersfield Contemporary Music Festival.
 
Memorial of Rebellion is a production by Opera Lab Berlin, Ensemble Garage, Ultima Oslo Contemporary Music Festival, November Music en Huddersfield Contemporary Music Festival
 
Programma
Brigitta Muntendorf & Michael Höppner - Memorial of Rebellion 
 
De installatie duurt ongeveer 15 minuten en kan met 2 personen tegelijk worden bezocht. Met een polsbandje voor de KunstmuziekRoute kun je deze installatie bezoeken.