• Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  15:30 - 16:00
  Koop ticket
De Belgisch/Nederlandse geluidskunstenaar en componist Cathy van Eck is een onderzoeker in hart en nieren, maar dan wel eentje van het zeldzame poëtische soort. Haar artistieke werk bestaat uit performances met live-elektronica en installaties met geluidsobjecten, die ze vaak zelf ontwerpt. Cathy werkt nauw samen met performers om haar stukken te ontwikkelen en soms schept ze in haar eentje een persoonlijke fantasiewereld vol absurde trekjes.
 
Cathy van Eck excelleert in muzikale performances waarin ze voor alledaagse objecten steeds een nieuwe rol zoekt. Tijdens de Kunstmuziekroute laat ze enkele verrassende staaltjes zien waarbij de invloed van het dadaïsme en surrealisme nooit ver weg is. Een wereld vol verwondering waarin elk detail telt. In In Paradisum (2019) eet ze een appel en probeert zo het ideale geluid voor het eten van een appel te vinden. Tijdens Empty Chairs (2018) zet ze stoelen in steeds weer andere posities. Met hulp van sensors onder de stoelen wordt elke beweging en plaats van de stoel ook een verandering in de muzikale compositie. De ruimte tussen de stoelen en de microfoon wordt gevuld met geluid. 
 
Op maandag 4 november geeft Cathy van Eck een lezing met als titel Krakende appels en zingende stoelen: transformaties in de geluidskunst. Van 11.00 tot 12.00 in de Verkadefabriek. Toegang gratis.
Programma

Cathy van Eck - In Paradisum
Cathy van Eck - Empty Chairs

Bekijk & luister