Prijs
€ 28.00
Korting
€ 25.00 / 14.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Tijdens de zesde editie van het avondvullende drieluik Colours of Improvisation laat November Music weer een programma horen met bijzondere samenwerkingsverbanden en muzikanten die opereren op het snijvlak van jazz en wereldmuziek. Met dit keer uitgestrekte Noorse trompetklanken, opzwepende Arabische rimes, lyrisch pianospel en indringende tenorsax melodieën.

Yuri Honing Quartet ft. Mathias Eick
De Nederlandse tenorsaxofonist Yuri Honing neemt met zijn akoestische kwartet een heel eigen plaats in het Nederlandse jazzlandschap in. Hoewel Honing - winnaar van de Boy Edgar Prijs in 2011 - een enorme viruoos is, kiest hij er juist voor om de onderbuik van zijn luisteraars binnen te dringen met traag voortkruipende, donkere melodieën gebracht met een diepe sound. Zijn laatste album Desire werd jubelend ontvangen: 'Dit zeventiende album van Honing is delicaat, kalmerend en om van te zuchten. Van oerbegeerte tot fantasie is de jazz met subtiel slagwerk, zachte bas en kietelend pianowerk in al zijn eenvoud doordacht', aldus NRC Handelsblad.

De Noorse trompettist Mathias Eick groeide de laatste jaren uit tot een van de meest prominente Europese jazzmuzikanten op ECM Records. Zijn langgerekte, ruimtelijke lijnen lijken voortbestemd voor de muziek van het Yuri Honing Quartet waar ook Wolfert Brederode (piano), Joost Lijbaart (drums) en Guli Gudmundsson (bas) deel van uitmaken. Tijdens November Music onmoetten de musici elkaar voor het eerst. Eick werkte eerder al samen met Chick Corea en Manu Katché en maakte deel uit van de groep Jaga Jazzist.

Rabih Abou-Khalil Trio
De komst van het Rabih Abou-Khalil Trio naar het festival is bijzonder te noemen. Khalils' optredens in Nederland zijn schaars en ieder concert van zijn trio wordt gekoesterd door de fans. De Libanese ud-speler / componist Abou-Khalil kan als geen ander muziekwerelden laten samensmelten. Van de Europese klassieke muziektraditie die hij leerde kennen tijdens zijn muziekstudie in München tot de verfijnde Arabische lyriek die hij tot in de vingertoppen beheerst. In zijn furieuze improvisaties is de stuwende kracht van moderne jazz en rock nooit ver weg. ‘De samenkomst van culturen…klinkt bij Abou-Khalil verbijsterend natuurlijk en gevaarlijk opwindend’, schreef de Gazette van Antwerpen na afloop van een concert. Hij komt met zijn beproefde trio naar November Music met meesteraccordeonist Luciano Biondini en slagwerkbeest Jarrod Cagwin. 
I.s.m. Ud Festival

Jeroen van Vliet & Colin Vallon
Twee Europese toppianisten slaan voor het eerst samen de vleugels uit. De Nederlander Jeroen van Vliet en zijn Zwitserse collega Colin Vallon worden geroemd om hun combinatie van lyriek en avontuur. Van Vliet won in 2014 de Boy Edgarprijs en nam diverse albums op als bandleider. Daarnaast maakt hij deel uit van Eric Vloeimans' Gatecrash. Colin Vallon nam meerdere albums op voor ECM Records, zowel als bandleider als met zangeres Elina Duni. Verder werkte hij met internationale namen als Tom Harrell, Tyshawn Sorey en Kenny Wheeler. 

 

Programma

19.30 - 20.15 uur Jeroen van Vliet & Colin Vallon (ZWI)
21.00 - 21.45 uur Yuri Honing Quartet ft. Mathias Eick (NO)
22.30 - 23.45 uur Rabih Abou-Khalil Trio (LIB/IT/USA)

Bekijk & luister