• Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  15:00 - 15:30
 • Datum
  zo 8 nov. 2015
  Tijd
  16:00 - 16:30
  Koop ticket
In de nieuwe song cyclus crush. crash. van KUrKKU (Evelien van den Broek) is alles wat je hoort gemaakt met slechts één vrouwenstem en live-elektronica, verdeeld over vijf speakers. Met een Wii gamecontroller, laptop en voetpedaal vervormt en verknipt Van den Broek haar stem. Wervelwinden, industriële machines en insecten lijken je te omringen, waarna je opeens wordt meegevoerd door een dromerig meerstemmig koor. Loopers, stuiterende delays, hemelse galm, distortion en live-sample-scratching zijn bewerkingen die worden ingezet.
 
Met songs over absurde, ongemakkelijke en obsessieve liefdes. Over liefdes die totaal uit de hand lopen. Met gedichten van E. E. Cummings en Toon Tellegen en een liefdesbrief van een erotomaan. Tegendraads en meeslepend, muziek op het snijvlak van elektronische pop, soundscape, noise en klassiek.
 
Dit project is gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten.

 

Lees meer

Evelien van den Broek was eerder te zien tijdens November Music in de multimedia voorstelling The Obscure Thoughts of Isabella Green van Dyane Donck. Met de band Daisy Bell stond ze op State X New Forms en het Avantgarde Festival (D). Met choreograaf/danseres Eva Baumann maakte ze vier dansvoorstellingen, waarvan de laatste (Solitaire) is genomineerd voor de Stuttgarter Tanz- und Theaterpreis.

Bekijk & luister