Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 5.00
Korting
€ 2.50
Locatie
Theater Artemis
Zaal
Bovenzaal
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  13:00 - 14:00
  Uitverkocht
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  15:00 - 16:00
  Koop ticket
Een dubbelconcert met twee van onze beste rietblazers van dit moment. Klarinettist David Kweksilber en saxofonist Tom Sanderman. 
 
David Kweksilber
Tijdens het social distance-tijdperk wordt iedere musicus op zichzelf teruggeworpen en uitgedaagd eens iets anders te proberen. Klarinettist en componist David Kweksilber brengt met zijn nieuwe soloprogramma Vision een ode aan deze uitzonderlijke tijd van zelfreflectie en -ontdekking. ‘Als musicus, rietblazer en performer wil ik altijd tot het maximale van mijn capaciteiten worden uitgedaagd en gedreven, om het publiek met een expressief palet te boeien en te raken. In spanning, virtuositeit, lol, schoonheid en performance wil ik overbrengen hoe we als individu onverdeelbare, onverwoestbare rijke verbeelding in onszelf herbergen’, vertelt Kweksilber over zijn drijfveren. 
 
Eenmansorkest David Kweksilber verdiende zijn sporen al bij zijn geliefde David Kweksilber Big Band en formaties als Asko|Schönberg, New Cool Collective Big Band en The Kik. In de intieme, inspiratierijke bovenzaal van Theater Artemis speelt Kweksilber eigen arrangementen en improvisaties en voor hem gecomponeerde solostukken van onder andere Gilius van Bergeijk en Keyla Orozco.
 
Tom Sanderman
Een wervelwind aan saxofoons zoemt om je oren. Hypnotische dronemuziek zoals je die maar zelden in de concertzalen hoort. Het meesterwerk Saxony (1978) van de Amerikaanse componist James Tenney (1934-2006) geldt als een geheimtip onder veel saxofonisten. Tenneys compositie voor saxofoons en tapedelay wordt nu voor het eerst in Nederland uitgevoerd door saxofonist Tom Sanderman. Een musicus met een grote interesse in minimal music en weinig gehoorde eigentijdse saxofooncomposities. Tijdens November Music 2018 baarde hij veel opzien met zijn solo programma Whoever You Are Come Forth met werk van louter Nederlandse componisten.
 
Sanderman speelde in het verleden al werk van Anthony Fiumara, Kate Moore, Steve Reich, Philip Glass en Terry Riley. Ook de in Nederland weinig gehoorde muziek van James Tenney past in dit rijtje. In zijn muziek verkent componist James Tenney het mysterie van microtonale klanken, de intensiteit van minimalisme en de geheimen van elektronisch experiment. Zijn Saxony geldt als één van de pareltjes van de vroege minimal music. ‘Een muzikale trip in één adem’, weet Sanderman.

 

Programma
Keyla Orozco - Estudio del Pajarillo 
Gilius van Bergeijk - Pan 
David Kweksilber - Me, Myself & Eisler
Igor Stravinsky - korte werken 
 
David Kweksilber - saxofoons
 
James Tenny - Saxony
 
Tom Sanderman - saxofoon
Bekijk & luister