Prijs
€ 15.00
Korting
€ 12.00 / 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Een flinke wachtrij voor de hel. In de epische gedichtenverzameling De Optocht (2012) van Toon Tellegen staat het einde der tijden voor de deur. Jheronimus Bosch kijkt instemmend over Tellegens schouders mee. De Optocht bestaat uit 71 gedichten waarin de dood als onontkoombaar en voldongen feit voorbij komt. De dood is voor iedereen gelijk, van schurk tot weldoener, aldus Tellegen.

Nieuwsgierigen kunnen nu bijna drie uur lang kopje onder in Tellegens vlijmscherpe doch charmante apocalyps. In deze marathonvoorstelling bundelen Tellegen, het Ives Ensemble en componist Piet-Jan van Rossum hun krachten. Als vertellers treden performer Han Buhrs, acteur Joop Keesmaat en Tellegen zelf aan. Van Rossum voorziet in opdracht van November Music deze poëtische dodendans van muziek.

Tellegen en van Rossum zijn al jaren bevriend en bewonderaars van elkaars werk. Van Rossum over zijn nieuwe werk: “Ik denk dat de bijna barokke tekst van Tellegen in de muziek een kalme tegenhanger nodig heeft. Waar de tekst grillig en vol ornamenten is gaat de muziek een langere lijn neerzetten die het mogelijk maakt als publiek een lange tijd in de ban te blijven.” Van Rossum creëert een werk waarin hij de muzikale en rituele aspecten van het Japanse Noh-theater verwerkt. Muziektheater dat de tijd opheft en je naar nieuwe dimensies optilt.

n.b. De voorstelling duurt ruim 2,5 uur zonder pauze.

In samenwerking met:

Programma

Piet-Jan van Rossum - De Optocht

Ives Ensemble, Toon Tellegen, Joop Keesmaat, Han Buhrs

Bekijk & luister