Prijs
€ 11.00
Korting
€ 8.00 / 5.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal

Na haar succesvolle Apera keert componist Huba de Graaff opnieuw het genre opera binnenstebuiten. In haar onderzoek naar de oorsprong van zang brengt zij een fascinerend schemergebied tot klinken, dat van de diep menselijke kreun. DE PORNOPERA laat vooral horen wat aan het zingen vooraf gaat: adem, zuchten, hijgen, kreunen. Ingebed door de harpen van Duo Bilitis (Eva Tebbe en Ekaterina Levental) en elektronica komen de stemmen van Hans Dagelet en Soetkin Demey tot een onbedwingbaar hoogtepunt.

Het muzikale orgasme wordt ingekaderd door een vertelling uit Ovidius’ Metamorfosen over de ongeremde liefde van een meisje voor haar vader. Een onmogelijk verlangen dat in weerwil van het taboe tot vervulling komt. Het resultaat is opwindend muziektheater, dat zich afspeelt in het halfduistere domein van heimelijk en zinnelijk genot.

Dit is het raarste dat hij ooit gedaan heeft, zegt Hans Dagelet. (…) niets is zo persoonlijk, zo intiem ook, als de geluiden die je maakt tijdens het vrijen.” (NRC Handelsblad)

 

I.s.m. Operadagen Rotterdam

Lees meer

Compositie: Huba de Graaff
Regie: Sanne van Rijn
Spel: Hans Dagelet, Soetkin Demey
Duo Bilitis (Eva Tebbe en Ekaterina Levental; harpen) 
Dramaturgie: Erik-Ward Geerlings
Decor: Sascha van Riel
Lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort
Sounddesign: Vid Ahacic
Fotografie: Bowie Verschuuren

Bekijk & luister