• Datum
  za 7 nov. 2020
  Tijd
  13:00 - 18:00
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  13:00 - 18:00
 • Datum
  do 12 nov. 2020
  Tijd
  13:00 - 20:00
 • Datum
  vr 13 nov. 2020
  Tijd
  13:00 - 18:00
 • Datum
  za 14 nov. 2020
  Tijd
  13:00 - 18:00
 • Datum
  zo 15 nov. 2020
  Tijd
  13:00 - 18:00
Links
Het divertissement van Antwerps Belgisch beeldend kunstenaar, radiomaker, specialist, cassetterecorder, muzikant en uitgever. Dennis Tyfus (1979) overstijgt alle grenzen. Soms krankjorum, dan weer extatisch, overal vindt Dennis Tyfus ontregelende schoonheid. Zijn liefde voor tekenen, epibreren en taal heeft zich vertakt in een buitengewoon oeuvre dat voortdurend in beweging is. November Music en Stichting Blauwe Paviljoen/Galerie Mieke van Schaijk nodigen Dennis Tyfus uit voor de uitzonderlijke totaalinstallatie Skins, Brains & Guts, de derde in een reeks hyperrealistische installaties of 'strafstudies' van Tyfus hand. 
 
Een strafstudie vraagt om weinig duiding, en zoekt naar een antwoord op de almaar luider klinkende vraag 'hoe inventief er kan worden omgegaan met sancties en strafmaat?'. Het zijn een reeks hyperrealistische sculpturen die Dennis Tyfus maakt naar aanleiding van onverklaarbare gebeurtenissen, (afgeluisterde) gesprekken, gestolen grappen of utopiën.
 
Een corrigerende tik, opsluiting, het gedwongen beluisteren van onbeluisterbare muziek, een pak op de broek, het ontnemen van geliefde spulletjes, het afscheren van de haren en, onze favoriet, "in de hoek gaan staan", zijn maar enkele voorbeelden van hoe we onze medemens op soms hilarische, dan weer tergende wijze het leven zuur maken. Na een derde strafstudie wordt het tijd voor hardere sancties of erger nog : betutteling in de vorm van een alles verwoestende beschrijvende en begeleidende tekst.
 
Doorheen elk werk van Dennis Tyfus loopt een golvende lijn van referenties aan organisaties, zelfontvouwing, de stad, de door uniforme clichés gedomineerde skinhead-, hippie- noise- en punk cultuur en de daarbij horende trots, OI, de (wel degelijk hard) werkende klasse, taalverschillen op papier en in de lucht, en de trage, gedetailleerde Duitse krimiserie. Met deze spreekwoordelijke ingrediënten wordt een alternatieve, parallelle realiteit gevormd die letterlijk stil staat bij gedane zaken die geen keer meer te lijken nemen. 
 
De strafstudies zijn een halte, alsof men in 1 seconde, tijdens het zappen, vastzit en in deze seconde kan bewegen en blijven leven tot het welletjes is geweest. Naast flyers en posters, tekeningen, schilderijen en performances wordt het artistieke universum van Dennis Tyfus ook bevolkt door installaties, sculpturen, video’s, vinylplaten, concerten, T-shirts, magazines, boeken en No Choice tatoeages. Daarnaast runt hij zijn eigen platenlabel Ultra Eczema, waarbij hij kan putten uit een groot netwerk aan geestverwante musici en kunstenaars. Eerder exposeerde Tyfus zijn werk al in het Middelheimmuseum Antwerpen, Galerie 1646 Den Haag, de Brusselse Beursschouwburg en The Zone Easthampton (USA). Dennis Tyfus word vertegenwoordigd door Tim Van Laere Gallery. 
 

In samenwerking met Blauwe Paviljoen / Galerie Mieke van Schaijk

Programma

Dennis Tyfus - Skins, Brains & Guts