Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Genres Pop
Links
Veel bezoekers van November Music 2018 waren het erover eens: het concert Sága was een van de absolute festivalhoogtepunten. Het betrof een treffen tussen de Belgische band Dez Mona en B.O.X, het avontuurlijkste barokensemble van dit moment. De samenwerking beviel zo goed dat er nu een vervolg is: Lucy.
 
Dez Mona doorkruist genres met de snelheid van het licht, vliegend van duistere jazz en prikkelende postrock, naar opvliegende gospel en zwoele tango. Met als speerpunt het werkelijk unieke, hemelse stemgeluid van vocalist en frontman Gregory Frateur. Geen band die op zo’n intense wijze sfeer en diepmenselijke emotie weet te combineren in hun songs. 
 
Samen met B.O.X voert Dez Mona het nieuwe opus Lucy uit. Het karakter Lucy is goddelijk noch aards, man noch vrouw.  Lucy staat voor alle mensen die het verlangen naar een thuis delen. Dez Mona en B.O.X scheppen een geheel eigen wereldlijk oratorium met als basis de verhalen die worden aangereikt door mensen van over de hele wereld. De muziek zoekt opnieuw het grensgebied op tussen pop en klassiek, met verwijzingen naar klassieke vormen zoals aria, koraal en recitatief.

Het vooruitstrevende Belgische barokgezelschap B.O.X (Baroque Orchestration X) werkte al samen met popmusici zoals Efterklang, Eefje de Visser, Spinvis, My Brightest Diamond, Valgeir Sigurdsson en Richard Reed Parry (Arcade Fire). B.O.X is speciale gast tijdens November Music 2021 en treedt woensdag 10 november ook nog aan met gitarist/componist Bram Stadhouders in zijn nieuwste project.
 
Lucy wordt uitgevoerd door Gregory Frateur (zang), Pieter Theuns (theorbe), Roel van Camp (accordeon), Jutta Troch (barokharp), Sjoerd Bruil (gitaar), Berlinde Deman (serpent) en Kristof Roseeuw (contrabas).
 
Bekijk & luister