Patrick van Deurzen / DoelenEnsemble

Mancha Mancha!
Hedendaags gecomponeerd, Muziektheater

za 05 november, 14:00-15:15

Huis73 Pleitzaal
Patrick van Deurzen / DoelenEnsemble

Met zijn dwaze doch koene ridder Don Quichot van La Mancha schiep Cervantes een onsterfelijk personage. Nu komt dit literaire meesterstuk tot leven op het podium. De Nederlandse componist Patrick van Deurzen wijdt een eigentijds muziekdrama aan deze legendarische antiheld. ‘Dol-dwaas-komisch-ontregelend-en-ook-nog-met-zang-en-ander-geluid!’, kondigt Van Deurzen met enige zelfspot zijn Mancha Mancha! aan.

Na Cervantes’ vermaarde eerste twee delen in het Don Quichot-epos, komt er nu een ge-update, derde deel waarvoor Don Quichot uit de dood herrijst. Van Deurzen en librettist Ernest van der Kwast halen Don Quichot en zijn trouwe gezel Sancho Panza naar de 21e eeuw. De dappere strijder van weleer ontpopt zich als een heerlijke aartschagrijn die zijn licht laat schijnen op onze opstapelende crises, de zorg, de bankenwereld, de boeren en duurzame energie. Bereid je voor op een vermakelijke komische klucht vol gevechten en misverstanden.

Van Deurzen volgde lessen bij componisten Peter-Jan Wagemans en Klaas de Vries en laat zich even snel inspireren door Monteverdi als Miles Davis, Tom Waits en oude funkmuziek. Met Mancha Mancha! uit 2016 schreef Van Deurzen zijn eerste muziektheaterwerk. Voor Mancha Mancha! heeft Van Deurzen een waar sterrenteam opgesteld, aangevoerd door het DoelenEnsemble en met baritons Henk Neven en Mattijs van de Woerd in de voorhoede. Ze worden vergezeld door pianisten Maarten van Veen en Hans Eijsackers. Een sprankelende, fantasievolle voorstelling die onze vertrouwde wereld helemaal op zijn kop zet. 
 

Programma

Patrick van Deurzen - Mancha Mancha!
 

DoelenEnsemble
Maarten van Veen - piano
Hans Eijsackers - piano
Henk Neven - bariton
Mattijs van den Woerd - bariton

za 05 november 2022

14:00 - 15:15

Huis73 Pleitzaal

Koop Tickets