William Engelen / Ensemble United Instruments of Lucilin

MuziekRoute
Hedendaags gecomponeerd
Theater Artemis Bovenzaal
William Engelen  / Ensemble United Instruments of Lucilin

United Instruments of Lucilin is het enige Luxemburgse kamermuziekensemble dat zich op eigentijdse muziek richt. Het in 1999 opgerichte, flexibele ensemble werkte al samen met componisten Philippe Manoury, James Dillon, Adam Moar en Alexander Schubert. Tijdens November Music geeft het ensemble op verschillende dagen en tijden acte de présence.

In het eerste weekend staan het werk van de Nederlandse geluidskunstenaar William Engelen centraal. De vanuit Berlijn opererende William Engelen (1964) maakt installaties en composities op het levendige kruispunt van beeldende kunst en muziek. De grenzen van beeld en klank worden door Engelen tot het uiterste opgerekt, steeds op zoek naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden. Engelen gaat op zoek naar ongewone notatiemethodes, zoals sculpturen, complete installaties met objecten en gevouwen boeken op muziekstandaards. In het verleden heeft Engelen verschillende installaties, concertperformances, muziekpartituren en videowerken gerealiseerd. Begin dit jaar exposeerde William Engelen nog solo in het Kunstmuseum Den Haag.

Tijdens de MuziekRoute op zondag 6 november spelen leden van United Instruments of Lucilin het String Quartet No. 3 van William Engelen. De uitvoering vindt plaats in de bovenruimte van Theater Artemis. De vier kwartetleden volgen een grafische partituur die bestaat uit een hele reeks grafische symbolen. De muziek die klinkt is geïnspireerd door de klank van texturen, zoals het geluid van machines, papier, het klakken van tongen en gewreven glas. Zowel op zaterdag als zondag zal William Engelen zijn werk inleiden.

Programma

Willem Engelen – String Quartet No. 3

United Instruments of Lucilin
André Pons-Valdès - viool
Winnie Cheng - viool
Manuel Visser - altviool
Jean-Philippe Martignoni - cello

 

Tickets MuziekRoute

zo 06 november 2022

12:30 - 13:00

Theater Artemis Bovenzaal

Tickets MuziekRoute

14:30 - 15:00

Theater Artemis Bovenzaal

Tickets MuziekRoute

16:30 - 17:00

Theater Artemis Bovenzaal

Tickets MuziekRoute