Ensemble Chiel Nugter - Masquerade

MuziekRoute
Hedendaags gecomponeerd
Huis73 Hofzaal
Ensemble Chiel Nugter - Masquerade

Een hoofd vol aanlokkelijke melodieën. De jonge componist en gitarist Chiel Nugter is bezeten van de melodische schoonheid van muziek. Chiel Nugter, woonachtig in ’s-Hertogenbosch, excelleert in het schrijven van ensemblecomposities die aanhaken bij mediterrane folk, filmmuziek, postrock en Middeleeuwse muziek. Zijn muziek was al meerdere malen live te horen op NPO Radio 4.

Chiel Nugter schrijft verbeeldingsvolle muziek die rijk is aan melodie en meditatieve momenten. Liefhebbers van neoklassieke componisten als Yann Tiersen, Wim Mertens en Olafur Arnalds kunnen hun hartje ophalen. Inspiratie haalt Chiel Nugter overal vandaan. Van hedendaagse popmuziek en klassiek tot de wereldmuziek die hij tegenkomt op zijn vele reizen, bijvoorbeeld door Spanje en Ecuador.

Nugter heeft een flinke groep talentvolle musici om zich heen verzameld om zijn werk uit te voeren. Zo nam hij met de aanstormende stervioliste Iris van Nuland het album Vannatuure op. Zijn nieuwste album heet Masquerade dat is geïnspireerd door de sfeer van Venetië en de Middellandse Zee. In 2022 formeerde Nugter zijn eigen Ensemble Chiel Nugter, rondom pianist Chris van de Kuilen en fluitist Floortje de la Fosse. Tijdens November Music speelt het ensemble een dwarsdoorsnede van Nugters oeuvre.
 

Bezetting

Ensemble Chiel Nugter
Maud Busschers -  hobo
Chris van de Kuilen – piano
Inge Louisa - harp
Floortje de la Fosse - fluit
Orrin van Leeuwen - contrabas
Inge Louisa - harp
Georgios Andreadis - altviool
Nina Zuure - viool
Liutauras Zilaitis - cello

Tickets MuziekRoute

zo 06 november 2022

11:30 - 12:00

Huis73 Hofzaal

Tickets MuziekRoute

13:30 - 14:00

Huis73 Hofzaal

Tickets MuziekRoute