Prijs
€ 12.00
Korting
€ 9.00 / 6.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal

‘The Doors meet Pierre Boulez’, schreef LA Times. ‘Als een Sonic Youth versie van Bach’, kopte De Standaard. Een waanzinnige trip langs opwindende rockmuziek en grensverleggende moderne klankmagie. Professor Bad Trip van de Italiaanse componist Fausto Romitelli (1963-2004)  is een erkend muzikaal hoogtepunt van de nog jonge 21e eeuw. Romitelli’s stuk was nog niet eerder in zijn geheel in Nederland te horen en te zien. Klang XL, een combinatie van Klang en andere topmusici, brengt daar onder leiding van Christian Karlsen verandering in.

Lichtkunstenaar Meeus van Dis ontwerpt een fonkelnieuw lichtplan voor deze uitvoering. Professor Bad Trip is een duizelingwekkende vitusdans voor tien musici met versterking en elektronica. Het stuk gaat over het oproepen van de effecten van een bad trip op lsd. Romitelli liet zich inspireren door psychedelische rock en door de boeken van surrealist Henri Michaux.

Ensemble Klang geldt als één van de spannendste ensembles in de Nederlandse hedendaagse muziekpraktijk. Veel composities zijn speciaal voor het ensemble gecreëerd en Klang werkt nauw samen met componisten als Oscar Bettison, Kate Moore, Peter Adriaansz, Andrew Hamilton, Martijn Padding en Jacob ter Veldhuis. Tijdens November Music 2013 bracht Klang nog een spectaculaire versie van Heiner Goebbels’ Walden.

'Professor Bad Trip heerlijk extreem' (****) NRC Handelsblad

Lees meer

Felicia van den End - fluit
Lars Wouters van den Oudenweijer - klarinet
Pete Harden - basgitaar
Aart Strootman - gitaar
Saskia Lankhoorn - piano
Frank Braafhart - trompet
Joey Marijs - slagwerk
Maria-Paula Majoor - viool
Karsten Kleijer - altviool
Arno van der Vurst - cello
Arne Bock - sound
Meeus van Dis - lichtontwerp

Programma

Fausto Romitelli - Professor Bad Trip

Ensemble Klang XL o.l.v. Christian Karlsen

 

Bekijk & luister