Prijs
€ 15.00
Korting
€ 7.50
Bekijk & luister

FAQ Saturday vindt plaats in de Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium met Jan Jelinek, Sven-Åke Johansson, Russell Haswell, Oren Ambarchi, Crys Cole, Paddy Steer, John Talabot, Jonny Nash en Mark Cremins.

Jan Jelinek
Jan Jelinek is een uit Duitsland afkomstige muzikant, producer en remixer. Jelinek begonnen als platen verzamelaar van dub, jazz, funk en soul, werkt nu vooral als maker van muziek. Jelinek’s muziek gaat over de vervorming van geluiden, over het bedenken van een manier om zijn platen collectie te vertalen naar abstracte, minimale elektronische klanken. Op zaterdag speelt Jan Jelinek als duo met Sven-Åke Johansson.
 
crys cole 
crys cole is een Canadese geluidskunstenaar werkzaam als componist, improvisator en maker van geluidsinstallaties. Door subtiele, onvolmaakte geluiden te genereren met schijnbaar alledaagse materialen, creëert ze werken die gaan over nuances in textuur. Ze zorgt er zo voor dat de luisteraar het oor voortdurend opnieuw moet afstemmen. Cole heeft wereldwijd opgetreden, zowel solo als in een reeks van samenwerkingen, en heeft lopende duoprojecten met Oren Ambarchi en James Rushford (Ora Clementi). Op zaterdag speelt crys cole als duo met Oren Ambarchi.
 
Oren Ambarchi
Oren Ambarchi is een componist, multi-instrumentalist en vooral een muzikale polyhistor die platen heeft uitgebracht met de frequentie van iemand die liever in de studio zit als dat hij slaapt. Ambarchi heeft gewerkt met een eindeloze stroom van opmerkelijke artiesten, waaronder Alvin Lucier, Keiji Haino, Jim O'Rourke, Ricardo Villalobos en nog veel meer. Op zaterdag speelt Oren Ambarchi als duo met crys cole. 
 
Sven-Åke Johansson 
Sven-Åke Johansson, geboren in Mariestad (Zweden) in 1943, is een van de belangrijke drummers van het Duitse freejazz-tijdperk van de jaren zestig en zeventig. Vanaf de jaren tachtig volgde Sven-Åke Johansson steeds meer een eigen artistiek pad als muziekperformer, grotendeels onafhankelijk van bestaande instellingen en groepen. Zijn oeuvre omvat meer dan vijftig platen, talrijke muziektheaterstukken, hoorspelen, beeldende werken en een actief toerleven. Op zaterdag speelt Sven-Åke Johansson als duo met Jan Jelinek. 
 
Russell Haswell
Russell Haswell is een multidisciplinaire kunstenaar, performer en curator, met een achtergrond in elektronische muziek, black metal, noise, techno en solo-improvisatie. Zijn performances bevinden zich op het snijvlak van de audio en visuele kunst. Hij trad op als duo met onder andere Aphex Twin, Gescom, Pan Sonic en Masami Akita (Merzbow), en werkte samen met Florian Hecker aan een gezamenlijke plaat genaamd Blackest Ever Black.
 
Paddy Steer
Paddy is een multi-instrumentalist werkzaam vanuit Manchester. Hij heeft door de jaren heen met een breed scala aan artiesten heeft gespeeld en gewerkt, als bassist, als drummer, als gitarist en soms allemaal tegelijkertijd. Met zijn eigen project bracht hij de afgelopen jaren zes albums uit, zijn geluid is warm, vervreemdend, en bijzonder energiek. Veel muzikanten droegen bij aan het Paddy Steer project, dat langzaam door hem op zijn zolder werd gebrouwen. Om deze platen te vertalen gaat hij als solo orkest de bühne op, zo ook op de zaterdag van FAQ Festival.
 
John Talabot
John Talabot neemt een unieke positie in in het huidige elektronische muzieklandschap. Zijn benadering van het maken, verzamelen en spelen van muziek stelt hem in staat zich net zo op zijn plek te voelen op het hoofdpodium van een groot festival als in een club. Tijdens FAQ draait hij een dj-set.
 
Jonny Nash
Multi-instrumentalist Jonny Nash begon in de jaren 2000 met het uitbrengen van muziek. Toen nog wonende  in Japan waar hij muziek uitbracht op Kenji Takami's invloedrijke Crue-L-records. In 2014 richtte Nash het label Melody As Truth op als plek voor zijn eigen producties. Nash werkt daarnaast regelmatig samen met het Amsterdamse label Music From Memory, waar hij zowel een solo-album als twee albums als onderdeel van Gaussian Curve voor gemaakt heeft. Zijn meest recente albums zijn 'Poe' uit 2020 (een samenwerking met de Indonesische tarawangsa speler Teguh Permana), en een duo album samen met Suzanne Kraft. Op FAQ Festival zal Jonny Nash een dj-set draaien.
 
Mark Cremins
Mark Cremins is de vaste dj en een vriend van het Festival. Cremins is maker en verzamelaar van muziek en draait als afsluiter samen met Jonny Nash in de Verkadefabriek.

 

Programma
Willem Twee Toonzaal
14:00 / 19:30 uur - Oscar Peters
 
Willem Twee Poppodium
21:00 / 21:45 uur - Jan Jelinek & Sven-Åke Johansson
22:00 / 22:45 uur - Paddy Steer
 
Verkadefabriek Kleine Zaal
20:00 / 20:50 uur - Oren Ambarchi & crys cole
23:00 / 23:45 uur - Russell Haswell
 
Verkadefabriek Club Zaal
20:00 / 22:00 - Mark Cremins & Jonny Nash dj-set
22:00 / 00:00 - John Talabot dj-set