Micha Hamel

The Requiem Pages
Hedendaags gecomponeerd

zo 06 november, 18:30-20:00

Grote Kerk
Micha Hamel

Het requiem bezorgt veel componisten hoofdbrekens. Een ijzersterke traditie die muzikale meesterwerken heeft voortgebracht. De Nederlandse componist en dichter Micha Hamel geeft er gewoontegetrouw zijn eigen draai aan. In 2012 schreef Hamel een vlammend muzikaal betoog gericht tegen de zware, culturele bezuinigingen van de regering en minister Halbe Zijlstra. Hamels hartstochtelijke muziekpamflet droeg de veelzeggende titel Requiem. Zijn nieuwe compositie The Requiem Pages is een bewerking van Requiem, dat veel indruk maakte tijdens de première bij het Holland Festival 2012.

Met zijn Requiem beoogde Hamel destijds het afscheid van een beschavingsideaal waarin kunst en cultuur tot het allerhoogste behoren. Dit afscheid wordt belichaamd door een liederencyclus voor sopraan en piano. Tijdens November Music klinkt een nieuwe, uitgebreidere bewerking, The Requiem Pages. De vocalist en pianist worden omgeven door een ensemble van tien instrumenten. Op poëtische wijze brengt Hamel een klinkend, geëngageerd statement uit. Of zoals hij het zelf verwoordt: ‘De piano is de doodskist, het orgel is God, en ook is er een begrafenisondernemer. In plaats van de reguliere Latijnse teksten zijn de liedteksten de laatste woorden van beroemde kunstenaars en denkers, waaronder Keats, Schubert, Dickinson, Stockhausen en Giordano Bruno. Het werk is een kruising tussen een concert, een performance, een begrafenisritueel en een pamflet.’

Een uitgebreid ensemble van f.c. jongbloed bestaande uit studenten van de AMPA opleiding in Tilburg onder leiding van Aart Strootman brengt deze bijzondere bewerking The Requiem Pages tot klinken in de prachtige setting van de Grote Kerk.

In samenwerking met AMPA Tilburg.

Programma

Micha Hamel - The Requiem Pages

f.c. Jongbloed onder leiding van Aart Strootman

Tickets en tijden

zo 06 november 2022

18:30 - 20:00

Grote Kerk

Koop Tickets

Micha Hamel - Requiem

Bezetting

Zang - Hanna van Rooijen
Piano - Michelle van Malsen
Fluit - Claudia Veloso Alvarez
Fagot - Francisco Morgado Costa
Saxofoon - Carlos Saraiva
Trombone - Simon Emmen
Tenor tuba - Ana Aguilar Anton
Viool - Maaike van Vossen
Altviool - Chiachen Chang
Slagwerk - Ruben Castillo del Pozo
Harp - Laura van der Kloet
Gitaar - Thomasz Podolak
Orgel - Wouter van der Wilt
Acteur - Luka Krijbolder

Regisseur - Julia Hesdahl