Prijs
€ 16.00
Korting
€ 8.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
Een muzikale fantasiewereld die oud en nieuw bij elkaar brengt. Gitarist en componist Florian Magnus Maier en collega Izhar Elias laten hun gitaren ronddansen in de wondere wereld van het legendarische kunstenaarsduo Paul en Menno de Nooijer en danser Kenzo Kusuda. Modern muziektheater zoals nog weinigen het eerder aanschouwd zullen hebben. In Moving Guitars gaan muziek, beeld en dans een eeuwen overbruggend verbond aan. Verwacht oude barokdansen op een barokgitaar, ruige elektrische gitaarklanken, een enorm bewegend kussen met bijzondere projecties midden op het podium, en een danser die al deze werelden naar elkaar toe lokt.
 
Centraal in de verbeeldingsvolle voorstelling staan de barokgitaar van Izhar Elias en de elektrische gitaar van Florian Magnus Maier. Danser Kenzo Kusuda probeert met zijn verleidelijke bewegingstheater deze twee uitersten met elkaar in contact te laten komen. Een magisch kussen en de vervreemdende beelden van Paul en Menno de Nooijer laten de fantasie stevig opborrelen. Voor de voorstelling zal Florian Magnus Maier drie nieuwe gitaarwerken componeren.
 
Eerder werkten Maier en Izhar Elias al samen in het bejubelde dubbelconcert Schattenspieldat Maier in 2014 voor de ZaterdagMatinee componeerde. Paul en Menno de Nooijer waren eerder al te gast tijdens November Music met Izhar Elias en musici Erik Bosgraaf en Jorrit Tamminga. De Japanse choreograaf Kenzo Kusuda werkte eerder samen met theatermakers als Emio Greco, Boukje Schweigman, Dylan Newcomb en Paul Selwyn Norton.
Programma

Florian Magnus Maier - Moving Guitars

Florian Magnus Maier - gitaar
Izhar Elias - gitaar
Paul & Menno de Nooijer - beeld
Kenzo Kusuda - dans & beweging

Bekijk & luister