Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Theater Artemis
Zaal
Benedenzaal
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
  • Datum
    zo 8 nov. 2020
    Tijd
    16:30 - 17:30
    Uitverkocht
Iedere muziekgroep bouwt graag zijn eigen microkosmos. Een veilige thuishaven waar vrijuit aan muziek kan worden geknutseld en gasten kunnen worden ontvangen. Het bekende Nederlandse crossover-ensemble Fuse – onder meer geliefd huisorkest van tv-programma Podium Witteman – krijgt zijn eigen bouwplaats tijdens November Music. ‘Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien’, schreef NRC Handelsblad. Speciaal voor November Music presenteert de groep een kijkje in de keuken met de preview van hun nieuwste project Mikrokosmos
 
Gedurende het festival werkt Fuse aan een nieuwe, cyclus werken, onder de noemer Mikrokosmos. Voor het project zoekt het enthousiaste collectief de samenwerking met twaalf nationale en internationale componisten. Ruim een jaar lang gaat Fuse langs allerlei festivals om uiteindelijk in 2021 het resultaat te laten horen op November Music 2021.
 
Tijdens het November Music opent Fuse de deuren van hun muzikale werkplaats terwijl ze zich samen met de eerste drie componisten storten op nieuw werk. Verwacht dus geen standaard optreden maar voorproefjes waarbij je als publiek wordt meegenomen in het maakproces. De makers zijn geestverwanten als Jacob ter Veldhuis, beter bekend als JacobTV en Morris Kliphuis. Van beiden gaat tijdens het festival ook een groot nieuw werk in première. De derde internationale maker wordt nog bekend gemaakt. Van de makers wordt ook bestaand werk geschreven voor Fuse uitgevoerd.
 
Met dagelijks korte presentaties in de intieme zaal van Artemis zit het nieuwsgierige publiek zit met zijn neus bovenop het intensieve werkproces. Scenograaf en vj Frouke ten Velden werkt aan de vertaling van de muziek naar beeld en licht. Ten Velden werkte eerder samen met de band My Baby, zangeres Tania Kross en Doe Maar. Haar werk is te zien geweest in het Van Gogh Museum, het Concertgebouw en tijdens het Amsterdam Dance Event.
 
Fuse staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die zich voortvarend uit alle muzikale hokjes wringt. Het zestal brengt een mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maakt. Vorig jaar ontving Fuse de Edison Klassiek publieksprijs.
 
Fuse bestaat uit Julia Philippens (viool), Emma van der Schalie (viool), Mascha van Nieuwkerk (cello), Adriaan Breunis (altviool), Tobias Nijboer (contrabas) en Daniel van Dalen (percussie). De visuals zijn van Frouke ten Velden.
Programma
JacobTV - New Work
Morris Kliphuis - New Work
 
Fuse
Frouke ten Velden - visuals
Bekijk & luister