Prijs
€ 0.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
 • Datum
  vr 8 nov. 2019
  Tijd
  16:00 - 17:00
 • Datum
  za 9 nov. 2019
  Tijd
  20:30 - 21:30
Genetic Choir is geen gewoon koor maar een internationaal ensemble dat zich sterk maakt voor eigentijdse muziek en instant compositie. Vanuit alle windstreken komen zangers naar Nederland om samen te werken aan unieke interdisciplinaire projecten in een 'laboraturium'-achtige setting. Daarbij wordt het publiek vaak in een actieve rol meegenomen en wordt er naar hartenlust samengewerkt met specialisten uit andere disciplines. Het ensemble bestaat tien jaar en staat onder de bezielende leiding van Thomas Johannsen. 
 
In het project Loop-Copy-Mutate duelleert het ensemble met alledaagse stadsklanken en betrekt het publiek in het selecteren en muteren van de geluiden. Samen met laptopspecialist Robert van Heumen laten de zangers geheel onverwachte composities en improvisaties klinken. Voor November Music ontwikkelt het Genetic Choir een nieuwe invalshoek voor Loop-Copy-Mutate, namelijk sportgeluiden. In basketbalstad ’s-Hertogenbosch gaat het ensemble in zee met basketbalclub Black Eagles. Geen sport waarbij het geluid zo intens is als basketbal. Een ideaal uitgangspunt voor Loop-Copy-Mutate: Ball Games.
 
Vrijdag 8 november 2019, 16-17 uur
In het geluidslab van Loop-Copy-Mutate: Ball Games op vrijdag mag je zelf de handen uit de mouwen steken om geluid te bewerken en samen met de professionele zangers de muziek in de basketbalgeluiden van de Black Eagles te ontdekken. 
We werken met samples die we tijdens een wedstrijd van de Black Eagles in oktober hebben opgenomen. De Genetic Choir zangers en Robert van Heumen nemen je mee in hun improvisatie werkwijze en geven een mini-concert op basis van de samenwerking ter plekke met het publiek. 
 
Zaterdag 9 november 2019, 20.30-21.30 uur
Wat is de muziek in een potje basketbal, 2 tegen 2 op één basket? Het Genetic Choir nodigt een klein groepje basketballers uit om in dit tweede klank laboratorium live mee te doen. Publiek wordt aan de hand van luisteropdrachten meegenomen in de klank en muziekobsessie van het Genetic Choir terwijl de ballen om hen heen vliegen. Meewerkend publiek van de vrijdag is uitgenodigd de samenwerking met de zangers voort te zetten, maar ook nieuwe luisteraars zijn welkom!
 
Meedoen? Reserveer dan snel!

Reserveer je plek voor vrijdag en/of zaterdag door een mailtje te sturen naar info@novembermusic.net

Babel, Hinthamerstraat 74, ’s-Hertogenbosch

Toegang gratis, beperkt aantal plaatsen.

 

Lees meer

Credits

Zang & Ontwikkeling - Jeannette Huizinga, Kristien Sonnevijlle, Martine van Ditzhuyzen, Thomas Johannsen, Yinkse Silva
 
Laptop & Gamepad station - Robert van Heumen
 
Concept en Artistieke leiding - Thomas Johannsen
 
Advies - Stelios Manousakis
Bekijk & luister