Prijs
€ 0.00
Locatie
Babel
 • Datum
  vr 8 nov. 2019
  Tijd
  16:00 - 17:00
 • Datum
  za 9 nov. 2019
  Tijd
  20:30 - 21:30
Genetic Choir is geen gewoon koor maar een internationaal ensemble dat zich sterk maakt voor eigentijdse muziek en instant compositie. Vanuit alle windstreken komen zangers naar Nederland om samen te werken aan unieke interdisciplinaire projecten in een 'laboraturium'-achtige setting. Daarbij wordt het publiek vaak in een actieve rol meegenomen en wordt er naar hartenlust samengewerkt met specialisten uit andere disciplines. Het ensemble bestaat tien jaar en staat onder de bezielende leiding van Thomas Johannsen. 
 
In het project Loop-Copy-Mutate duelleert het ensemble met alledaagse stadsklanken en betrekt het publiek in het selecteren en muteren van de geluiden. Samen met laptopspecialist Robert van Heumen laten de zangers geheel onverwachte composities en improvisaties klinken. Voor November Music ontwikkelt het Genetic Choir een nieuwe invalshoek voor Loop-Copy-Mutate, namelijk sportgeluiden. In basketbalstad ’s-Hertogenbosch gaat het ensemble in zee met basketbalclub Black Eagles. Geen sport waarbij het geluid zo intens is als basketbal. Een ideaal uitgangspunt voor Loop-Copy-Mutate: Ball Games.
 
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november doet het Genetic Choir de deuren open van zijn klanklaboratorium en laat het publiek én de basketballers mede de muziek bepalen die er ontstaat. 
 

 

Bekijk & luister