Girls in Airports scheert in vrije vlucht over het eigentijdse jazzlandschap. Let wel, het gaat hier om vijf stoere Deense mannen die hun vleugels uitslaan en zich laten inspireren door de aanstekelijke ritmes, langgerekte klanklandschappen en speelse melodieën van de indierock, dance, Scandinavische jazz en wereldmuziek.

Het vijftal wordt aangevoerd door saxofonisten Martin Stender en Lars Greve. De Girls vliegen de hele wereld over en gaven al optredens in China en Brazilië, waar ze nog optraden met de legendarische slagwerker Nereu Mocotó. Vorig jaar bracht Girls in Airports hun vierde album Fables uit op het Engelse Edition Records. De pers maakte al meteen vergelijkingen met Nik Bärtsch’s Ronin en de Deense band Efterklang. Tijdens de Kunstmuziekroute maken Girls in Airports een langverwachte Nederlandse tussenstop. Met verder Mathias Holm (toetsen), Victor Dybbroe (percussie) en Mads Forsby (drums). 

'Sinds het uitbrengen van hun debuutalbum in 2010 is de Deense groep Girls in Airports er in geslaagd om een eigen muzikale expressie te creëren, een unieke mix van Noordelijke jazzlyriek, invloeden uit de indie-rock en geluiden uit de hele wereld, inclusief pentatonisch materiaal uit Ethiopië, dubsounds uit Jamaïca en Braziliaanse ritmes. Dit is oprecht een geglobaliseerde band.' (*****) All About Jazz

 

* In- en uitloop mogelijk tijdens dit concert.

Bekijk & luister