• Datum
    vr 5 nov. 2021
    Tijd
    20:00 - 21:15
Genres Muziek & dans
DIT CONCERT IS WEGENS OMSTANDIGHEDEN GEANNULEERD
 
Freedom is na Happiness, Phobia en LOVE een nieuwe Club Guy & Roni-dansvoorstelling over menselijke emoties en waarden. Vrijheid is een van onze belangrijke waarden. Een begrip waarvoor oorlogen werden en nog steeds worden gevoerd. Toch is vrijheid een rekbaar begrip, waarvan we hier in Nederland soms te snel denken dat het ‘gratis’ is. Wat vaak onzichtbaar blijft, is het feit dat we van anderen de vrijheid beperken, zodat die van ons overeind blijft. 
 
Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie sluiten we op in een gevangenis of vluchtelingenkamp om onszelf vrij te kunnen voelen? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij veilig kunnen reizen? Vertrekpunt voor de dansvoorstelling Freedom is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar vastzat in Guantanamo Bay waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Hij beschreef zijn verhaal in Guantánamo Diary dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian. Ould Slahi pleit als schrijver voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde. Mohamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie.
 
Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling in de (inmiddels 20-jarige) traditie van Club Guy & Roni. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag. De muziek is afkomstig van componist Hugo Morales Murguia.
 
In samenwerking met Theater aan de Parade.
 
Lees meer
Credits
 
Mohamedou Ould Slahi - tekst
Roni Haver - choreografie
Hugo Morales Murguía - componist
Guy Weizman - regie
Camilo Chapela, Angela Herenda, Harold Luya, Jesula Toussaint Visser e.a. - dansers
Maison the Faux - kostuums
Ascon de Nijs - decor
Niels Meliefste, Ricardo Oliveira, Dirge Seçil Kuran, Agata Kruszeska - muziek

In samenwerking met De Balie, Amsterdam
 
Bekijk & luister