• Datum
  do 12 nov. 2020
  Tijd
  15:00 - 16:00
  Uitverkocht
 • Datum
  do 12 nov. 2020
  Tijd
  19:00 - 20:00
  Uitverkocht

De liefde voor de allermooiste pianomuziek zit heel diep bij Hannes Minnaar. De Nederlandse klassieke pianist is in recordtijd doorgestoten naar de nationale en internationale top. Vorig jaar was Minnaar al opgenomen in de prestigieuze concertserie Meesterpianisten in het Amsterdamse Concertgebouw. NRC Handelsblad prijst zijn pianospel dat ‘vrij is van bluf en branie’, waarbij de muziek steeds voorop staat. ‘Hannes Minnaar bewijst thuis te horen onder de meesterpianisten’, luidde het slotoordeel. Nu voor de eerste maal te horen op November Music.

Minnaar reikt ver met zijn repertoirekeuze: van Bach tot Beethoven en van Rachmaninov tot Ravel. In 2012 won hij al een Edison met zijn debuutalbum en vier jaar later ontving hij de Nederlandse Muziekprijs. Minnaar maakt ook steeds meer welkome uitstapjes naar eigentijds repertoire. Speciaal voor hem componeerde Rob Zuidam een reeks van vijf Nox. Bezonken pianowerken waarin de nacht op intense wijze bezongen wordt. Muziek vol verbeeldingskracht en stille dramatiek. Pianist en componist leerden elkaar kennen toen Minnaar het Tanglewood Concerto van Zuidam vertolkte in 2016 tijdens de NTR Zaterdagmatinee in Amsterdam. Een vervolg bleef gelukkig niet lang uit.

Naast Zuidams nieuwe pianocyclus, vertolkt Minnaar een toepasselijk werk van favoriet Maurice Ravel, Gaspard de la Nuit. Eén van zijn lastigste pianopartituren überhaupt waarin Ravel op meesterlijke wijze speelt met grillige klankschilderingen en virtuoze, onstuimige vergezichten.

'Hannes Minnaar is een geweldige pianist; technisch begaafd, zonder maniertjes, authentiek' ***** NRC Handelsblad

In samenwerking met Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Programma

Rob Zuidam - Nox *
Maurice Ravel - Gaspard de la Nuit 

* Compositieopdracht November Music en Muziekgebouw aan 't IJ

Hannes Minnaar - piano

Bekijk & luister