Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Dit ticket is geldig voor de gehele Kunstmuziekroute
Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
Route
Sounds and Songs Route
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  12:00 - 12:45
  14:00 - 14:45
  Koop ticket
Genres Pop

Sinds 2000 komt Helge met enige regelmaat op IJsland. Zijn fascinatie en liefde voor dit onherbergzame eiland hebben vorig jaar geresulteerd in het maken van het theatraal concert As. Hierin nam hij je mee op een avontuurlijke muzikale reis over het eiland.

Polar is zijn nieuwe project. Hierin gaat hij een stap verder. Nog steeds IJsland als decor, maar dit keer zal de wereld die hij wil tonen minder begrijpelijk zijn en zal hij samen met het publiek nog verder de verbeelding induiken. IJsland, met zijn mythes en sages, is daar bij uitstek de geschikte inspiratiebron voor. Hij staat op het podium samen met producer en muzikant Dave Menkehorst. Helge werkt samen met regisseur Paul de Munnik. Madeleine Matzer is als artistiek adviseur betrokken.

Helge schreef eerder theatermuziek voor vele gezelschappen waaronder Oostpool, De Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Ook componeerde hij voor vele nationale en internationale films zoals Infiltrant, They Have Escaped en Kauwboy (waar hij een Gouden Kalf voor kreeg). Het album Polar wordt op 8 November gereleased in Reykjavik op het Iceland Airwaves festival. Dan volgt een Nederlandse clubtour en een jaar later de theatertour. Maar bij November Music dus al een preview.

Bekijk & luister