Prijs
€ 14.00
Korting
€ 11.00 / 7.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Links

Jazz van een andere planeet. Of ‘naïeve computer jazz’ zoals Mitchel van Dinther alias Jameszoo het zelf betitelt. De buzz rondom Jameszoo’s eerste volledige album Fool houdt maar aan. De Amerikaanse site Popmatters trapte al af door Fool een van de beste albums van het jaar te noemen. Jameszoo’s langverwachte debuut komt uit op het internationaal vermaarde label Brainfeeder van muziekproducer en jazzgoeroe Flying Lotus.  

Jameszoo ging niet over één nacht ijs alvorens zijn album te lanceren. Hij dook de studio in met uiteenlopende muzikale karakters, onder wie toetsenist Steve Kuhn (John Coltrane, Stan Getz), de legendarische Braziliaanse folkjazz componist Arthur Verocai, bassist Stephen Bruner (Thundercat) en slagwerkers Richard Spaven (José James band) en Julian Sartorius. Het resulteert in een album vol aanstekelijke, grensoverschrijdende en aardverschuivende jazzexploraties waarvan de muzikale horizon nog lang niet in zicht is.

Tijdens November Music komt Jameszoo voor het eerst met zijn nieuwe kwintet naar zijn thuisstad. Hij neemt toetsenist Niels Broos, Julian Sartorius, bassist Dries Laheye (Stuff.) en saxofonist John Dikeman mee. Een topbezetting.

'De Nederlandse producer Mitchel 'Jameszoo' van Dinther imponeerde met zijn kwintet, een groep ingenieuze muzikanten die op inventieve ritmes heel subtiel schakelde van swingend naar hoekig, van aanzwellend naar kalm, van piepend draaien aan knoppen naar jazzy drumfills' NRC Handelsblad

'Fool is het verbluffende debuut van de jonge Nederlandse producer Jameszoo aka Mitchel van Dinther. Terwijl het album op geen enkele wijze klint als andere releases op Brainfeerder, deelt Fool wel de vreugdevolle response op de jazztraditie en het losbreken daarvan die vaak op het label is te horen.' The Wire

I.s.m. Jazz Factory

Bekijk & luister