Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 5.00
Korting
€ 2.50
Locatie
Willem Twee Toonzaal
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
Juliet Fraser
Sommige vocalisten gaan werkelijk geen enkele uitdaging uit de weg. De Britse sopraan Juliet Fraser is er zo eentje. Tijdens November Music is ze artist-in-residence en stelt ze een aantal van haar favoriete werken en componisten voor aan het publiek. Juliet Fraser is een doorgewinterde specialiste die haar tanden zet in de meest complexe, eigentijdse partituren, zoals hoogtepunt Skin van de Britse Rebecca Saunders tijdens November Music 2018. 
 
Ook nu presenteert Fraser een spiksplinternieuw werk van Saunders die in 2019 als eerste vrouwelijke componiste de prestigieuze Von Siemens muziekprijs in de wacht sleepte. In het speciaal voor Fraser geschreven The Mouth (2019/2020) voor stem en elektronica verkent Saunders op spectaculaire wijze de innerlijke klankkleurenwereld van de menselijke stem. De Israëlische-Amerikaanse componiste Sivan Eldar werkt graag samen met beeldend kunstenaars en theatermakers. Veel van haar werk heeft een sterk performance-achtig karakter. Fraser brengt een recente soloversie van één van Eldars meest gespeelde werken, Heave voor koor en elektronica. Ongrijpbaar mooie vocale muziek die Fraser nu in haar eentje ontketent.
 
In samenwerking met IRCAM (FR).

 

Programma

Rebecca Saunders - The Mouth*, voor stem en elektronica 
Sivan Eldar - Heave, solo versie voor stem en elektronica

* Compositieopdracht Annie Clair

Juliet Fraser - zang
Alexis Baskind - IRCAM computer designer

* dit concert vond aanvankelijk plaats in Huis73, maar is verplaatst naar de Willem Twee Toonzaal. Reeds gekochte kaarten blijven gewoon geldig.

Bekijk & luister