Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal
Route
Zinnenprikkelend
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  14:00 - 14:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  16:00 - 16:30
  Koop ticket
Terug naar de wortels van de flamenco. De jonge Spaans-Nederlandse componist A. Crespo Barba is opgegroeid met het mysterie van de flamencomuziek. Een fascinatie die hij nog immer koestert, ook in zijn eigen, vaak fysieke performances en composities. Crespo Barba studeerde cum laude af bij componist Robin de Raaff en volgde lessen bij Toshio Hosokawa en Peter Eötvös. In 2019 won Crespo Barba de studentencompositiewedstrijd tijdens de Buma New Music Conference en als prijs mocht hij een nieuw werk presenteren tijdens November Music 2020. 
 
Tijdens de Kunstmuziekroute is zijn meest persoonlijke werk tot nu toe te horen, aldus de componist. In Cántico V* reflecteert hij op de rol van de flamencozanger, zelfs als hij of zij er even het zwijgen toe doet. Met een elektronische soundscape en een hypnotische performance dringt Crespo Barba door tot de kern van de flamencomuziek als oorspronkelijke, radicale muziekstijl. Crespo Barba voert zijn indringende, uiterst expressieve performance zelf uit. Samen met de Sloveense beeldend kunstenaar Mateja Drev zorgt Crespo Barba ook voor het video- en podiumdesign van de voorstelling.
 
In samenwerking met Flamenco Biënale Nederland
 
 
Programma
A. Crespo Barba - Cántico V*
 
* Compositieopdracht November Music
 
A. Crespo Barba - performance
 
Bekijk & luister