Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Pand 18
Route
Vocals & Beyond
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  11:30 - 12:00
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  13:00 - 13:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  14:30 - 15:00
  Koop ticket
De combi zang en barokharp kom je tegenwoordig maar zelden tegen op de concertpodia. Maar in de tijd van Claudio Monteverdi was het heel gewoon om mooie eenstemmige madrigalen met begeleiding van barokharp te horen. Het Nederlands-Italiaans duo van harpiste Michela Amici en zangeres Elisa de Toffol laten deze tijden herleven met gloednieuwe werken voor barokharp en zang. 
 
Inspiratiebron voor dit tijdloze recital is de harpsolo van Componist der Vaderlands Calliope Tsoupaki uit haar requiem Liknon. Michela Amici is verzot op Tsoupaki’s muziek. Zo heeft ze ook haar Thin Air gespeeld. In het requiem Liknon vormt de harpsolo een rustpunt, tijdens dit concert klinkt het als zelfstandig concertwerk met als titel Fos Anesperon (Licht waarover de avond nooit valt). Daarnaast presenteren Amici en De Toffol nieuw werk van de Nederlands-Israëlische Karmit Fadael. Deze componiste is Composer Laureate 2021 van het Radio Filharmonisch Orkest en voormalig leerling van Calliope Tsoupaki. Ook klinkt werk van de jonge Finse componist Leo Lehtinen die vorig jaar de compositiewedstrijd van het Tromp Concours op zijn naam schreef. Zijn nieuwe werk Instagood gaat over onze relatie met social media en maakt gebruik van de meest populaire hashtags op Instagram. De afgelopen tijd zijn we genoodzaakt elkaar steeds meer online te ontmoeten maar uiteindelijk kan het internet nooit een vervanging zijn voor fysiek contact volgens de componist.
 
Harpiste Michela Amici heeft samengewerkt met componisten en geluidskunstenaars aan een uniek repertoire voor onder andere haar harp-sextet HarpSirens. Mezzosopraan Elisa de Toffol heeft verschillende rollen gezongen, variërend van Monteverdi’s Arianna tot aan Destiny in de hedendaagse rockopera Waanzee van Rosa Ensemble.
 
 

 

Programma

Calliope Tsoupaki - Fos Anesperon (uit Liknon)*
Karmit Fadael - i poeti*

Julian Maple-Oliviera - Pipoca
Leo Lehtinen - Instagood*


*Compositieopdracht November Music

Michela Amici - harp
Elisa de Toffol - zang 
Bekijk & luister