Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Pleitzaal
Route
Zinnenprikkelend
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  13:00 - 13:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  14:30 - 15:00
  Koop ticket

Pure poëzie ontlokt Anna voor de Wind aan haar klarinet. De jonge Nederlandse musicus heeft een speciale voorkeur voor eigentijdse muziek ontwikkeld. Wijze lessen deed ze op als kernlid van het befaamde Nieuw Ensemble en bij Ensemble Modern en Asko|Schönberg. Uiteindelijk richtte ze ook een eigen ensemble voor moderne muziek op, Looptail, geheten.

Ondertussen droomde Anna voor de Wind stilletjes van een eigen, bijzonder solorecital voor klarinet. Op het programma staan speciaal voor haar gecomponeerde werken met performance-achtige elementen. Tijdens de Kunstmuziekroute is het zover. De Nederlands-Italiaanse componist Giuliano Bracci schreef voor haar het werk My voice is in my Hands, gebaseerd op de gedichtenreeks Envelope Poems van Emily Dickinson. Dit zijn korte gedichten op gerecyclede enveloppen, geschreven tijdens haar late, meest radicale periode. Deze enveloppen zijn aan niemand en tegelijk aan iedereen geadresseerd. Ze herinneren ons aan onze vergankelijkheid, kwetsbaarheid en hoop. Waarden die ook in de breekbare muziek van Bracci zijn terug te horen.

Daarnaast schrijft de Canadees-Nederlandse componist Trevor Grahl het werk Ruka voor basklarinet en stop-motionfilm. In het zwart-komische Ruka van animator Jiri Trnka staat de onderdrukking van de kunstenaar centraal. Een man met een droom wordt verleid, misleid en getart tot er geen andere keuze is dan samen met zijn droom in scherven uiteen te vallen. In het expressieve werk van Grahl vertaald Voor de Wind deze onheilspellende leefwereld.

 

Programma
Set 1
Trevor Grahl - Ruka

Set 2
Giuliano Bracci - My voice is in my Hands
 
Anna voor de Wind - klarinet
Bekijk & luister