Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Jazzwerkplaats
Route
Oud & Nieuw
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  16:00 - 16:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  17:00 - 17:30
  Koop ticket
Tijdens November Music laat je je graag verrassen door onalledaagse muziek met uitzonderlijke bezettingen. De jonge Nederlandse componist Boris Bezemer overtreft zichzelf met een nieuw werk voor contrabas, blokfluit en elektronica. In zijn bezwerende muziek is Boris Bezemer op zoek naar een balans tussen structuur en toeval. Vaak weet hij met eenvoudige basismaterialen een complexe klankwereld op te roepen. Eerder klonk zijn werk al tijdens het Minimal Music Festival 2021 en in het Orgelpark Amsterdam. Bezemer voert het nieuwe werk samen uit met contrabassist James Oesi en blokfluitspeler Juho Myllylä.
 
Bezemer werkte eerder samen met deze topmusici. Myllylä speelt in de opera's van Bezemer, waaronder Figaro (solo): Bring me a storm (De Nationale Opera). Oesi voerde het voor hem gecomponeerde Bass Piece uit. Tijdens het compositieproces voor dit laatste stuk stuitte Bezemer op prachtig klankmateriaal. 'Het was zo mooi, dat ik er een introductie voor moest schrijven die uiteindelijk de vorm aannam van een heel stuk op zichzelf', aldus de componist. In de muziek komen allerlei muzikale liefdes samen: van de verstopte polyfonie in Bach tot Finse volksmuziek en virtuele snaren. Volgens de componist fungeren de resonerende snaren en luchtkolommen in zijn nieuwe werk als oeroude modellen voor elektronisch geluid.
 
Programma

Boris Bezemer - nieuw werk*

*Compositieopdracht November Music


James Oesi - contrabas
Juho Myllylä - blokfluit
Boris Bezemer - elektronica

 
Bekijk & luister