Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Willem Twee Toonzaal
Route
Oud & Nieuw
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  12:00 - 12:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  14:00 - 14:30
  Koop ticket
Een slagwerker hoort schoonheid in alle klankobjecten. De Duitse percussionist Dirk Rothbrust is een ware crack op het slagwerk. “Een slagwerker kan bijna alles in klank omtoveren”, weet Rothbrust. Van geïmproviseerde muziek tot jazz en eigentijdse muziek, hij weet er wel raad mee. Rothbrust is kernlid van Ensemble Musikfabrik en componisten als Beat Furrer, Wolfgang Mitterer en Enno Poppe maken gretig gebruik van zijn ongekende vaardigheid. Daarnaast werkt Rothbrust geregeld samen met topmusici als Mauirizio Pollini, Pierre-Laurent Aimard, Peter Brötzmann en de band Mouse on Mars.
 
Tijdens de Kunstmuziekroute speelt hij het soloslagwerkstuk Dust van festivalcomponiste Rebecca Saunders. Ze schreef het werk voor slagwerkers Dirk Rothbrust en Christian Dierstein, als een eerbetoon aan hun jarenlange, tomeloze inzet. In de compositie duikt Saunders diep in de materie stof, waarbij ze zich laat inspireren door teksten van Samuel Beckett. De soloslagwerker krijgt de vrijheid zijn eigen instrumentarium samen te stellen. Het stuk is een zoektocht naar de stof en het stoffelijke van klank, waarbij het soortelijk gewicht van geluid en hele waaiers aan klankkleuren door de soloslagwerker worden afgetast. Tijdens de concertperformance wordt klank bijna tastbaar en fysiek.
 
 
Programma

Rebecca Saunders - Dust

Dirk Rothbrust - slagwerk

Bekijk & luister