Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Theater Artemis
Zaal
Benedenzaal
Route
Zinnenprikkelend
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  12:30 - 13:00
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  15:00 - 15:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  17:00 - 17:30
  Koop ticket

Je helemaal verliezen in de feeërieke klankwereld van de harp. De laatste decennia heeft de harp een ware renaissance doorgemaakt. Steeds meer jonge musici grijpen naar de harpsnaren, op zoek naar avontuur. De Nederlandse harpiste Doriene Marselje heeft de afgelopen twintig jaar veel als soliste en met verschillende ensembles en orkesten geconcerteerd. Daarnaast treedt ze regelmatig op tijdens muziektheaterproducties van onder meer Kameroperahuis, Nationale Reisopera en NJO Muziekzomer.

Al haar ervaringen kan ze nu kwijt in haar eigen audiovisuele voorstelling In a landscape. Marselje doorkruist het landschap van de harp en speelt hedendaagse werken voor solo harp van componisten Toru Takemitsu, Luciano Berio, Isang Yun, John Cage en Piet-Jan van Rossum. Naast extended techniques voor de harp verrijkt zij de vertrouwde harpklank met bijzondere analoge effecten. Speciaal voor deze performance werkte Doriene Marselje samen met Tango Soundsystem (TU Delft) aan de ontwikkeling van een interactieve lichtinstallatie. Deze omvangrijke, modulaire installatie reageert op de frequenties van de harp. Hierdoor is de muziek niet alleen te horen, maar ook te zien.

 

Programma
Luciano Berio - Sequenza II
Isang Yun - In Balance
Piet-Jan van Rossum - Apple On The Sideboard
John Cage - In A Landscape
Toru Takemitsu - Stanza II
 
Doriene Marselje - harp 
Bekijk & luister