Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Pand 18
Route
Zinnenprikkelend
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  15:30 - 16:00
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  17:00 - 17:30
  Koop ticket

Laveren tussen kunstdisciplines als installatiekunst, muziektheater, live-performance en film. Het internationale, in Nederland gevestigde House of Makers draait er de hand niet voor om. Vaak zoekt het gezelschap opvallende, alternatieve locaties voor hun voorstellingen. Eerder werkte House of Makers al samen met leden van de New York City Ballet en videocollectief Last Hour aan de dansvoorstelling happyokay. ‘Ontzagwekkend’, oordeelde magazine Dance Spirit.

Tijdens de Kunstmuziekroute presenteert het in 2012 opgerichte gezelschap hun nieuwste muziektheatervoorstelling From the sun's perspective. Wat blijft er over van muziek wanneer je het niet kan horen? Componisten Setareh Nafisi en Nicholas Robert Thayer zochten naar een antwoord en schreven de muziek. Een zinderende muzikale ervaring waarbij het publiek alle zintuigen nodig heeft. Ook een doof en slechthorend publiek kan straks deelnemen aan deze bijzondere voorstelling. Een bont gezelschap aan performers uit allerlei disciplines verkent de kwaliteiten en gelaagdheid van muziek. Zo maken onder anderen een eigentijdse danser, een mime-artiest, een dove danseres en een blinde klarinettist hun opwachting. From the sun's perspective brengt artiesten samen die elkaar normaal gesproken niet zouden ontmoeten. Samen laten ze zien hoe muziek kan verbinden en hoe we allemaal onze plek in het zonlicht verdienen. De artistieke leiding ligt in handen van Brigitte van Hagen, Fabienne Vegt en Peter Leung.

In samenwerking met het Grachtenfestival.

 

Lees meer

Medewerkers

Artistieke leiding: Brigitte van Hagen, Fabienne Vegt, Peter Leung
Compositie: Nicholas Robert Thayer, Setareh Nafisi
Regie: Peter Leung

Regieassistent: Tessa de Graaf
Dramaturgie: Fabienne Vegt

André Kerver: klarinet
Brigiite van Hagen: sopraan
Christie Tilborg: dans en Nederlandse gebarentaal

Carlo Camagni: dans

Doortje Peters: mimespeler
Nicholas Robert Thayer: elektronica en percussie
Oene van Geel: altviool
Marianne Noordink: dwarsfluit en ney

Setareh Nafisi: piano en elektronica

Productie: Imke Koldijk
Technisch producent: Marco Steenks
Geluidstechnicus: Bauke Moerman

Programma

House of Makers - From the sun's perspective

House of Makers