Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Noordbrabants Museum
Route
Vocals & Beyond
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  13:00 - 13:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  14:30 - 15:00
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  16:00 - 16:30
  Koop ticket

Finland is het land van de duizend meren en de ongerepte natuur. Het Finse droomduo Aino Peltomaa & Eija Kankaanranta brengt al dit natuurschoon op oorspronkelijke wijze tot klinken. Natuurgetrouwe zang en het feeërieke spel op de Finse citer, de kantele, vloeien ongemerkt samen. Met haar indringende stemgeluid verbindt de Finse zangeres Aino Peltomaa het liefst oude muziek, volksmuziek en jazz met elkaar. Tijdens het festival treedt ze al op met Harmen Fraanje’s nieuwste formatie, maar nu gaat ze voor de eerste maal in zee met landgenote Eija Kankaanranta. Verwacht een indrukwekkende kruisbestuiving tussen Finse volksliedkunst, vrije improvisatie en Middeleeuwse zang.

De Finse Eija Kankaanranta geldt als dé specialiste op deze kantele, een traditioneel Fins snaar-en tokkelinstrument. Kankaanranta werkte met veel componisten aan een uniek repertoire voor kantele, onder wie Michael Finnissy, Jukka Tiensuu en Juhani Nuorvala. Tijdens November Music speelt ze onder meer een opdrachtwerk van de jonge componiste Karmit Fadael, een voormalig leerling van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en winnaar van de compositiewedstrijd van het Tromp Concours 2018.
 
Met haar indringende stemgeluid verbindt de Finse zangeres Aino Peltomaa het liefst oude muziek, volksmuziek en jazz met elkaar. Nu gaat ze voor de eerste maal in zee met landgenote Eija Kankaanranta. Verwacht een indrukwekkende kruisbestuiving tussen Finse volksliedkunst, vrije improvisatie en Middeleeuwse zang.
 
Met dank aan Music Finland
 
 

 

Programma
Set 1: 13.00 - 13.30 uur
Aino Peltomaa & Eija Kankaanranta

Set 2: 14.30 - 15.00 uur
Eija Kankaanranta solo

Programma:
Hannu Saha - Arndt
Stepan Rak - Spectrum - Green, Purple, Ultraviolet
Karmit Fadael - Resonance*

Matti Murto - Loitsu
Jean Sibelius - Koivu opus 75 nr. 4
 
*Compositieopdracht November Music
 
Set 3: 16.00 - 16.30 uur
Aino Peltomaa & Eija Kankaanranta
 
Aino Peltomaa - zang, harp
Eija Kankaanranta - kantele

 

Bekijk & luister