Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Een kaartje voor de KunstmuziekRoute geeft toegang tot alle concerten.
Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Claraklooster
Route
Violen
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  13:00 - 13:30
 • Datum
  zo 7 nov. 2021
  Tijd
  15:00 - 15:30
  Koop ticket
In zijn theorie The Parliament of Things schrijft filosoof Bruno Latour over het kunstmatige onderscheid dat mensen maken tussen natuur en maatschappij, en tussen wetenschap en politiek. Natuur, politiek en wetenschap raken verstrengeld, zoals ook zo sterk naar voren kwam tijdens de coronacrisis. Een actueel onderwerp dat saxofonist Femke IJlstra en violist Merel Vercammen genoeg inspiratiestof bood voor een nieuwe voorstelling. Zij vroegen vier jonge aanstormende componisten - Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Karmit Fadael en Sarah Neutkens - om nieuw werk te schrijven. Muziek die reflecteert op de huidige tijd en de theorie van Bruno Latour.
 
Tijdens het concert nemen zij de luisteraar mee langs zijn ideeën over natuur, wetenschap, cultuur, politiek en hybride vormen die daartussen zitten. Zo laat Sarah Neutkens natuur en cultuur samensmelten in een mechanisch stuk met organische structuur en schrijft Nuno Lobo een stuk over de fictieve politieke partij Venus Flytrap Union. De vier nieuwe stukken worden afgewisseld met bestaand werk dat aansluit bij het thema van de Amerikaanse componist Lansing McLoskey en de Zweedse componist Kjell Perder.
 
 
Programma
The Parliament of Things - composities van Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Sarah Neutkens & Karmit Fadael
 
Merel Vercammen - viool 
Femke IJlstra - saxofoon
Bekijk & luister